Suroviny
- květák 1 ks
- vejce natvrdo 4 ks
- sůl
- cherry rajčata 100 g
- jarní cibulka 1 ks
- pepř (čerstvě namletý)
- majonéza 3 lžíce
- citrony 1/2 ks
- ředkvičky 1 svazek
- salátový mix 2 hrsti
Postup přípravy
- Květák důkladně omyjte, vejce uvařená natvrdo oloupejte. Květák rozeberte na růžičky a vložte je do vroucí osolené vody, vařte 3 minuty, sceďte a ihned přemístěte do ledové vody.
- Do misky dejte nakrájená rajčata a bílou část cibulky. Květák nasekejte na drobnější kousky a přidejte k rajčatům, opepřete, vmíchejte majonézu, zakápněte citronovou šťávou a podle chuti dosolte. Uložte do chladničky odležet.
- Před podáváním salát promíchejte a přidejte na osminky nakrájená vejce, nasekanou nať cibulky, plátky ředkviček a salátové lístky. Podávejte například s opečeným toastem.
Vyzkoušejte také obalovaný květák pečený v troubě podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Obalovaný květák pečený v troubě je zdravější a jednodušší na přípravu
