Suroviny
- květák 1 menší hlávka (cca 600 g)
- olivový olej 4 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžička
- římský kmín (mletý) 1 lžička
- kurkuma 1 lžička
- sůl 1 lžička
Zálivka
- sezamová pasta tahini 100 g
- voda 200 ml
- česnek 1 stroužek
- citronová šťáva z 1 citronu
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)

Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Hlávku květáku omyjte, odkrojte všechny nečistoty a nedokonalosti a pečlivě osušte.
- V misce smíchejte olivový olej, 1 lžíci citronové šťávy, mletou papriku, římský kmín, kurkumu a sůl. Vzniklou směsí rovnoměrně obalte květák, přemístěte ho na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby zhruba na 45–50 minut na 170–180 °C.
- Mezitím připravte zálivku rozmixováním tahini, studené vody, česneku, citronové šťávy, soli a pepře.
- Upečený květák pak polijte zálivkou, rozdělte na 4 porce a podávejte.
Vyzkoušejte také obalovaný květák pečený v troubě podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Obalovaný květák pečený v troubě je zdravější a jednodušší na přípravu