Suroviny
- šalotka 1 ks
- extra panenský olivový olej 3 lžíce
- květák (nadrobno nasekaný nebo květáková rýže např. Albertova Tržnice) 400 g
- voda 500 ml
- zeleninový bujón (např. Nature's Promise Bio) 1 kostka
- kuřecí prsní řízek 300 g
- parmezán 15 g
- sůl
- pepř
- mražený hrášek 50 g
- mražená kukuřice 50 g
- máslo 100 g
- citrony (např. Nature's Promise Bio) 1 ks
Postup přípravy:
- Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a osmahněte šalotku dozlatova.
- Přidejte květák nasekaný nadrobno a krátce restujte. Přiveďte k varu 500 ml převařené vody s kostkou zeleninového bujónu a postupně přilévejte ke květákové směsi.
- Vařte několik minut, dokud květák nezměkne a směs nenasákne většinu tekutiny. Přidejte nastrouhaný parmezán, osolte a opepřete. Vsypte mražený hrášek a kukuřici a vařte další 4 minuty.
- Na jiné pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a opečte kuřecí prsíčka dozlatova. Poté maso nechte chvilinku odležet a nakrájejte na tenké plátky.
- Do hotového rizota přidejte máslo a dobře promíchejte. Nastrouhejte kůru z omytého bio citronu a přidejte ji ke směsi. Rizoto servírujte s nakrájenými kuřecími prsíčky a ozdobte čerstvými bylinkami nebo klíčky.
PRIMA TIP: Jak na domácí rýži z květáku

Sezóna chřestu je za dveřmi. Pusťte si tento videorecept a uvařte si další oblíbené rizoto
Kompletní recept najdete ZDE: Krémové chřestové rizoto