Suroviny
- celé kuře (menší) 1 ks
- máslo 100 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- cibule 4 ks
- rajčatový protlak 2 lžíce
- červené víno 750 ml
- vinný ocet 1 lžíce
- bobkový list 2 ks
- tymián 4 snítky
- anglická slanina 100 g
- žampiony 150 g
- nakládané cibulky (perlové) 100 g

Postup přípravy
- Kuře očistěte a naporcujte na menší kousky. V kastrolu rozehřejte máslo a kousky kuřete na něm pozvolna opečte ze všech stran dozlatova.
- Vše osolte, opepřete, poté přidejte cibuli pokrájenou na kousky. Když začne cibule sklovatět, přidejte protlak, podlijte trochou vody a vínem, přidejte ocet, bobkový list, tymián a duste doměkka asi hodinu.
- V pánvi mezitím opečte na kostičky nakrájenou slaninu a žampiony nakrájené na čtvrtky. Společně se slitými cibulkami je pak vmíchejte do hrnce k masu a prohřejte. Můžeme podávat například s bagetou nebo bramborovou kaší.
Vyzkoušejte také pečené kuře s máslem a zeleninou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Výtečné pečené kuře s máslem a zeleninou
Inspirujte se i dalšími recepty s vínem