Suroviny
- šalotka 50 g
- fenykl 500 g
- brambory 2 ks
- přepuštěné máslo 3 lžíce
- zeleninový vývar 1 l
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- mražený hrášek 350 g
- smetana ke šlehání 150 ml
Na ozdobu:
- piniové oříšky
- nať (fenyklu)
Postup přípravy:
- Na přepuštěném másle orestujte nadrobno nakrájenou šalotku, kterou nechte zezlátnout.
- Poté přidejte očištěný a nakrájený fenykl a na kostičky nakrájené brambory a vše restujte.
- Do hrnce dejte zeleninový vývar a zahřejte ho. Přidejte orestovanou směs a vařte cca 15 minut.
- Polévku osolte, opepřete a přidejte trochu muškátového oříšku. Nakonec vhoďte hrášek, který povařte 2–3 minuty.
- Polévku nalijte do mixéru a rozmixujte dohladka. Poté přidejte smetanu a zlehka promíchejte.
- Podávejte ozdobené fenyklovou natí orestovanou na přepuštěném másle a piniovými oříšky.
Máte rádi krémové polévky? Zkuste tuto pórkovou podle videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE
Další recepty na krémové polévky najdete na našem webu: