návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Smetanová pórková polévka s bramborami

Hodnoceno: 15x
4 porce
do 30 minut
Smetanová pórková polévka s bramborami
Autor: Češka z Česka Smetanová pórková polévka s bramborami
Málokteré jídlo je tak nenáročné na přípravu i použité suroviny, a přitom tak dobré a uspokojivé jako krémová pórková polévka. Plným talířem potěšíte dospělé gurmány i zmlsané děti (jen šetřete s pepřem). A pokud někde na trhu narazíte na mladý, čerstvě sklizený pórek, bude polévka ještě lepší!

Postup

  1. Pórek nakrájejte na kolečka. V hrnci rozpusťte máslo, vhoďte bílé části pórku a nechte je změknout (neměly by zhnědnout). Poté zalijte zeleninovým vývarem, přidejte nakrájenou zelenou část pórku, na kostičky nakrájené brambory a muškátový květ. Vařte 20 minut do změknutí brambor.
  2. Přilijte smetanu a tyčovým mixérem lehce polévku rozmixujte, čímž se i zahustí. Pokud máte rádi krémové polévky, můžete rozmixovat úplně dohladka. Nakonec polévku podle chuti dosolte a opepřete.
  3. PRIMA TIP: Do polévky můžete při servírování přidat na másle opečené krutony z housky nebo klasického chleba.

Smetanová pórková polévka s bramborami  Foto: Smetanová pórková polévka s bramborami; foto: Češka z Česka

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

Související témata: pórek , pórková polévka , krémové polévky , Polévky