Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society

Moje hodnocení
0x

Dýně je s podzimem neodmyslitelně spjatá. Hustá krémová polévka je jednou z nejoblíbenějších úprav této plodiny, ovšem ne jedinou. Vyzkoušejte dýňový cheesecake s perníkovým základem, který rozzáří i ten nejpošmournější den. O recept se s námi podělila Lucie Caïs Steblová z pekařství Bread Society.

8 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Sušenky rozmixujte s máslem. Směs rovnoměrně natlačte do formy o průměru 24 cm a dejte do lednice, aby ztuhla.

  2. Z dýně hokkaido vyberte semínka, rozkrájejte na menší kusy a dejte upéct doměkka. Poté rozmixujte do hladkého pyré.

  3. Mascarpone vyšlehejte s dýní, cukrem a kořením. Postupně vmíchejte vejce. Náplň nalijte a rovnoměrně rozetřete na sušenkový základ. Dejte péct do trouby rozehřáté na 160 °C po dobu 50 minut.

  4. Po upečení nechte vychladnout. Podávejte se šlehačkou.

Bread Society láká na dokonalé pečivo

Zakladatelkou francouzské pekárny Bread Society je Lucie Caïs Steblová. Pečení se věnovala již od dětství, cenné zkušenosti následně získala pod vedením českých pekařských a cukrářských odborníků, jako je Helena Fléglová, Vlad Ryasnyy či Juliana Fircherová alias Maškrtnica, a při studiích na prestižní pekařské škole École Internationale de Boulangerie ve Francii. Základ nabídky pekárny tvoří kvasový chléb, bagety a další francouzské, ale i skandinávské a české sladké a slané pečivo. Pekárna se nachází ve zrekonstruovaných prostorách továrny Meopta, v přízemí budovy PARVI Cibulka v pražských Košířích.

Vyzkoušejte také klasický pečený New York cheesecake podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra

Vyzkoušejte další recepty s dýní naslano i nasladko

Dýně je velmi univerzální surovina, s kterou se dá v kuchyni doslova kouzlit. Od klasické polévky, rizota nebo dýňové omáčky, můžete volně přejít k pečené dýni do salátu, přidat ji do bramborového těsta na knedlíky či noky, případně z ní udělat bramboráky. Inspirujte se výběrem slaných receptů.

Dýňová polévka | Bramboráky s dýní | Univerzální dýňové pyré | Šulánky z dýňovo-bramborového těsta | Rychlé dýňové kari s cizrnou | Dýňové lasagne

Lehce nasládlá chuť předurčuje dýni i ke zpracování ve sladkých receptech. Dýňové pyré dodá těstu chuť, typickou barvu, ale také vláčnost. Můžete ho využít při pečení bábovek, koláčů, muffinů a dortů, ale také si ho můžete přidat do kávy a máte oblíbené dýňové latté. Nechte se zlákat zajímavými recepty na sladké dobroty s dýní.

Dýňové latte macchiato | Dýňoví skořicoví šneci | Zavařená dýně à la ananas | Pumpkin pie - americký dýňový koláč | Vláčná dýňová bábovka | Dýňové muffiny

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů