reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Univerzální dýňové pyré: perfektní do sladkých i slaných receptů
Autor: P&G Foodies Univerzální dýňové pyré: perfektní do sladkých i slaných receptů

Univerzální dýňové pyré: perfektní do sladkých i slaných receptů

Hodnoceno: 4x
Možná byste to na první pohled neřekli, ale dýňové pyré je neskutečně univerzální! Hodí se totiž do polévky, lívanečků, sladkých koláčů, ale i slaných placiček. A přitom k jeho přípravě nepotřebujete nic jiného než samotnou dýni. Super, že? Tak pojďme na to!
do 1,5 hodiny
1,2 kg pyré porce

reklama

reklama

Suroviny (1,2 kg pyré porce)

Postup

  1. Předehřejte troubu na cca 185 °C.
  2. Rozkrojte dýně na půlku. Je to trochu dřina, ale s ostrým nožem je to hned.
  3. Vydlabejte semínka, ale nevyhazujte je.
  4. Pro rychlejší upečení je překrojte ještě jednou. Je však důležité dát čtvrtky k sobě a péct slupkou nahoru.
  5. Umístěte kousky dýně na pečicí papír a pečte přibližně 60 minut. Hotovou dýni poznáte tak, že ji lze propíchnout snadno vidličkou.
  6. Jakmile upečené dýně vychladnou, vy­dlabejte lžící dužinu, dejte ji do robotu a rozmixujte úplně dohladka.
  7. Pyré můžete uchovávat až 3 dny v ledničce a použít ho např. na polévku, lívance a jiná jídla. V mrazáku pak vydrží až 3 měsíce.

TIP: Pokud je pyré velmi řídké, doporučujeme přendat jej do cedníku, který následně postavte na mísu. To pak nechte min. 2 hodiny v ledničce a poté se zbavte přebytečné vody.

Univerzální dýňové pyré: perfektní do sladkých i slaných receptů
Autor: P&G Foodies Univerzální dýňové pyré: perfektní do sladkých i slaných receptů

reklama

P&G Foodies
Gábina a Petr Kučerovi

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.