Najděte si recept
Na co máte chuť?

Univerzální dýňové pyré: perfektní do sladkých i slaných receptů
Suroviny (1,2 kg pyré porce)
- velká dýně hokaido 2 ks (celkem 3 kg)
Postup
- Předehřejte troubu na cca 185 °C.
- Rozkrojte dýně na půlku. Je to trochu dřina, ale s ostrým nožem je to hned.
- Vydlabejte semínka, ale nevyhazujte je.
- Pro rychlejší upečení je překrojte ještě jednou. Je však důležité dát čtvrtky k sobě a péct slupkou nahoru.
- Umístěte kousky dýně na pečicí papír a pečte přibližně 60 minut. Hotovou dýni poznáte tak, že ji lze propíchnout snadno vidličkou.
- Jakmile upečené dýně vychladnou, vydlabejte lžící dužinu, dejte ji do robotu a rozmixujte úplně dohladka.
- Pyré můžete uchovávat až 3 dny v ledničce a použít ho např. na polévku, lívance a jiná jídla. V mrazáku pak vydrží až 3 měsíce.
TIP: Pokud je pyré velmi řídké, doporučujeme přendat jej do cedníku, který následně postavte na mísu. To pak nechte min. 2 hodiny v ledničce a poté se zbavte přebytečné vody.
P&G Foodies
Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.
Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.