Suroviny
- dýně Hokkaidó (velká ) 2 ks (celkem 3 kg)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na cca 185 °C.
- Rozkrojte dýně na půlku. Je to trochu dřina, ale s ostrým nožem je to hned.
- Vydlabejte semínka, ale nevyhazujte je.
- Pro rychlejší upečení je překrojte ještě jednou. Je však důležité dát čtvrtky k sobě a péct slupkou nahoru.
- Umístěte kousky dýně na pečicí papír a pečte přibližně 60 minut. Hotovou dýni poznáte tak, že ji lze propíchnout snadno vidličkou.
- Jakmile upečené dýně vychladnou, vydlabejte lžící dužinu, dejte ji do robotu a rozmixujte úplně dohladka.
- Pyré můžete uchovávat až 3 dny v ledničce a použít ho např. na polévku, lívance a jiná jídla. V mrazáku pak vydrží až 3 měsíce.
TIP: Pokud je pyré velmi řídké, doporučujeme přendat jej do cedníku, který následně postavte na mísu. To pak nechte min. 2 hodiny v ledničce a poté se zbavte přebytečné vody.
Univerzální dýňové pyré: perfektní do sladkých i slaných receptů 2 Zdroj: P&G Foodies