Dýňové lasagne
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Dýňové lasagne
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree
Postup přípravy
-
Cibuli, mrkev a celer nasekejte najemno. Do většího hrnce přidejte sádlo a na středním plameni ho rozehřejte.
-
Poté přidejte nasekanou zeleninu a nechte 5 minut restovat. Česnek oloupejte, pomocí nože rozmačkejte a nechte alespoň 10 minut „odstát“.
-
Zvyšte plamen, přidejte mleté maso a restujte, dokud se maso nezatáhne. Poté přidejte rajčata, červené víno, česnek, bazalku a šalvěj, promíchejte, překryjte pokličkou a nechte na mírném plameni 1,5 – 2 hodiny probublávat.
-
Dýni si zatím oloupejte, rozpulte, očistěte od semínek a pokuste se ji nakrájet na co nejslabší plátky.
-
Ricottu vložte do větší misky, přidejte petrželku, sůl, muškátový oříšek a vejce a vše důkladně promíchejte. Troubu předehřejte na 195 °C.
-
Připravte si zapékací nádobu. Na dno nejdříve dejte menší množství masové směsi, poté ji poklaďte plátky dýně. Následně dýni pomažte bylinkovou ricottou a posypte parmazánem.
-
Stejný postup opakujte, dokud nevyčerpáte všechny ingredience, poslední vrstva by měla být ricottová. Na ricottu poté opět nasypte parmazán a poklaďte ji plátky mozzarelly a lístky šalvěje.
-
Vložte do trouby a pečte 35 – 45 minut.
Dýňové lasagne 2
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Dýňové lasagne 2
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree