zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Rychlé dýňové kari s cizrnou
Autor: S vášní pro jídlo Rychlé dýňové kari s cizrnou

Rychlé dýňové kari s cizrnou

Hodnoceno: 4x
Hledáte tip na recept, který doplní váš repertoár krabičkových obědů? Pak byste měli vyzkoušet tento snadný recept na rychlé dýňové kari. Pokud navíc vyměníte smetanu za kokosové mléko, můžete ho připravit i veganům.
do 30 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Na oleji nechte dozlatova opéct najemno nasekanou cibuli, česnek a zázvor.
  2. Přidejte kari koření a na menší kousky nakrájenou dýni, vše společně promíchávejte a opékejte další 2–3 minuty.
  3. K dýni přidejte protlak, smetanu, slitou cizrnu, asi 100 ml vody a trochu soli.
  4. Vše promíchejte, přikryjte pokličkou a nechte pozvolna dusit asi 15 minut.
  5. Hotové kari promíchejte, pokud je potřeba, přidejte trochu vody, případně vidličkou lehce podrťte dýni, aby se kari zahustilo.
  6. Podávejte ideálně s rýží, čerstvým koriandrem a sezamovými semínky.
Rychlé dýňové kari s cizrnou
Autor: S vášní pro jídlo Rychlé dýňové kari s cizrnou

reklama

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!