Suroviny
- olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 1 velký stroužek
- zázvor 2cm kus
- kari koření 1 lžíce
- dýně hokaido 400 g
- rajský protlak 2 lžíce
- smetana na vaření 150 ml
- cizrna 1 konzerva
- sůl
Postup přípravy
- Na oleji nechte dozlatova opéct najemno nasekanou cibuli, česnek a zázvor.
- Přidejte kari koření a na menší kousky nakrájenou dýni, vše společně promíchávejte a opékejte další 2–3 minuty.
- K dýni přidejte protlak, smetanu, slitou cizrnu, asi 100 ml vody a trochu soli.
- Vše promíchejte, přikryjte pokličkou a nechte pozvolna dusit asi 15 minut.
- Hotové kari promíchejte, pokud je potřeba, přidejte trochu vody, případně vidličkou lehce podrťte dýni, aby se kari zahustilo.
- Podávejte ideálně s rýží, čerstvým koriandrem a sezamovými semínky.
Rychlé dýňové kari s cizrnou 2 Zdroj: S vášní pro jídlo