Rychlé dýňové kari s cizrnou
Zdroj: S vášní pro jídlo
Rychlé dýňové kari s cizrnou
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Hledáte tip na recept, který doplní váš repertoár krabičkových obědů? Pak byste měli vyzkoušet tento snadný recept na rychlé dýňové kari. Pokud navíc vyměníte smetanu za kokosové mléko, můžete ho připravit i veganům.
Postup přípravy
-
Na oleji nechte dozlatova opéct najemno nasekanou cibuli, česnek a zázvor.
-
Přidejte kari koření a na menší kousky nakrájenou dýni, vše společně promíchávejte a opékejte další 2–3 minuty.
-
K dýni přidejte protlak, smetanu, slitou cizrnu, asi 100 ml vody a trochu soli.
-
Vše promíchejte, přikryjte pokličkou a nechte pozvolna dusit asi 15 minut.
-
Hotové kari promíchejte, pokud je potřeba, přidejte trochu vody, případně vidličkou lehce podrťte dýni, aby se kari zahustilo.
-
Podávejte ideálně s rýží, čerstvým koriandrem a sezamovými semínky.
Rychlé dýňové kari s cizrnou 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Rychlé dýňové kari s cizrnou 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo