S vášní pro jídlo

Rychlé dýňové kari s cizrnou

Moje hodnocení
10x

Hledáte tip na recept, který doplní váš repertoár krabičkových obědů? Pak byste měli vyzkoušet tento snadný recept na rychlé dýňové kari. Pokud navíc vyměníte smetanu za kokosové mléko, můžete ho připravit i veganům.

4 porce
30 minut
indická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte dozlatova opéct najemno nasekanou cibuli, česnek a zázvor.
  2. Přidejte kari koření a na menší kousky nakrájenou dýni, vše společně promíchávejte a opékejte další 2–3 minuty.
  3. K dýni přidejte protlak, smetanu, slitou cizrnu, asi 100 ml vody a trochu soli.
  4. Vše promíchejte, přikryjte pokličkou a nechte pozvolna dusit asi 15 minut.
  5. Hotové kari promíchejte, pokud je potřeba, přidejte trochu vody, případně vidličkou lehce podrťte dýni, aby se kari zahustilo.
  6. Podávejte ideálně s rýží, čerstvým koriandrem a sezamovými semínky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty