Dýňoví skořicoví šneci s cukrovou polevou
Zdroj: Milluji
Dýňoví skořicoví šneci s cukrovou polevou
Zdroj:
Milluji
Postup přípravy
-
Nejprve připravte tang zhong: do rendlíku nalijte mléko, vodu a mouku a pomocí metličky na středním stupni cca 2 minuty zahřívejte, až vznikne taková hustá kaše.
-
Nechte ji zchladnout a zaktivujte droždí.
-
Čerstvé droždí dejte do misky, zasypte cukrem a 10 minut nechte být. Droždí se rozpustí.
-
Do mísy od robotu prosejte oba druhy mouky, přidejte cukr, zaktivované droždí, mléko, máslo, vejce, skořici, sůl, kaši tang zhong a dýňové pyré.
-
Zvolte nástavec typu hák a nechte na vyšší stupeň po dobu 10 minut vypracovat těsto. Pokud je těsto řídké, zapracujte ještě další hladkou mouku. Těsto by mělo být elastické, nicméně skoro nelepivé.
-
Těsto dejte do plastové mísy, těsto lehce pomoučete a zakryjte. Nechte kynout v teple cca 1 hodinu.
-
Připravte skořicovou náplň – rozpusťte máslo spolu s cukrem, skořicí a solí a nechte vychladnout.
-
Zapékací mísu (já použila dvě) či plech vymažte máslem a vysypte hladkou moukou.
-
Po hodině kynutí rozválejte těsto na pomoučené ploše do tvaru obdélníku, potřete skořicovou náplní a těsto zamotejte.
-
Nyní krájejte stejně velké kousky šneků a ty pokládejte vedle sebe do zapékací mísy či na plech.
-
Šneky pomašlujte vejcem a posypejte perlovým cukrem. Nechte kynout dalších 40 minut.
-
Rozehřejte troubu na 180 °C. Pokud můžete, zvolte horní a spodní ohřev s horkovzduchem a párou.
-
Šneky pečte 20 minut. Připravte cukrovou polevu – máslo rozpusťte a smíchejte s mlékem, cukrem a medem.
-
Vychladlé šneky pocákejte polevou. Uchovávejte při pokojové teplotě, přes noc zakryjte alobalem či uchovávejte v uzavíratelné krabičce.
Dýňoví skořicoví šneci s cukrovou polevou 2
Zdroj: Milluji
Dýňoví skořicoví šneci s cukrovou polevou 2
Zdroj:
Milluji