Dýňoví skořicoví šneci s cukrovou polevou

Moje hodnocení
11x

Kynuté šneky už jste vyzkoušeli a přemýšlíte, jak si recept vylepšit? Během podzimu byste rozhodně neměli vynechat dýňové pyré a přimíchat ho do těsta. Díky tomu bude ještě vláčnější!

1 porce
120 minut

Tang zhong

Těsto

Skořicová náplň

Cukrová poleva

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte tang zhong: do rendlíku nalijte mléko, vodu a mouku a pomocí metličky na středním stupni cca 2 minuty zahřívejte, až vznikne taková hustá kaše.
  2. Nechte ji zchladnout a zaktivujte droždí.
  3. Čerstvé droždí dejte do misky, zasypte cukrem a 10 minut nechte být. Droždí se rozpustí.
  4. Do mísy od robotu prosejte oba druhy mouky, přidejte cukr, zaktivované droždí, mléko, máslo, vejce, skořici, sůl, kaši tang zhong a dýňové pyré.
  5. Zvolte nástavec typu hák a nechte na vyšší stupeň po dobu 10 minut vypracovat těsto. Pokud je těsto řídké, zapracujte ještě další hladkou mouku. Těsto by mělo být elastické, nicméně skoro nelepivé.
  6. Těsto dejte do plastové mísy, těsto lehce pomoučete a zakryjte. Nechte kynout v teple cca 1 hodinu.
  7. Připravte skořicovou náplň – rozpusťte máslo spolu s cukrem, skořicí a solí a nechte vychladnout.
  8. Zapékací mísu (já použila dvě) či plech vymažte máslem a vysypte hladkou moukou.
  9. Po hodině kynutí rozválejte těsto na pomoučené ploše do tvaru obdélníku, potřete skořicovou náplní a těsto zamotejte.
  10. Nyní krájejte stejně velké kousky šneků a ty pokládejte vedle sebe do zapékací mísy či na plech.
  11. Šneky pomašlujte vejcem a posypejte perlovým cukrem. Nechte kynout dalších 40 minut.
  12. Rozehřejte troubu na 180 °C. Pokud můžete, zvolte horní a spodní ohřev s horkovzduchem a párou.
  13. Šneky pečte 20 minut. Připravte cukrovou polevu – máslo rozpusťte a smíchejte s mlékem, cukrem a medem.
  14. Vychladlé šneky pocákejte polevou. Uchovávejte při pokojové teplotě, přes noc zakryjte alobalem či uchovávejte v uzavíratelné krabičce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty