Suroviny:
- olej (na vymazání)
- moučkový cukr (na vysypání)
- sušenky (např. lotus) 200 g
- máslo 90 g
- krémový sýr 750 g
- karamelové kondenzované mléko 200 g
- vanilkový cukr 2 sáčky
- želatina 10 g
- voda (do želatiny) 80 ml
- karamelové bonbony (např. toffifee)
Postup přípravy:
Dortovou formu (24 cm v průměru) vymažte olejem a vysypte moučkovým cukrem. Sušenky rozdrťte válečkem a asi 3 lžíce sušenek si dejte stranou na posypání povrchu dortu.
Zbylé sušenky zapracujte se změklým máslem na pevnou hmotu. Hmotu navrstvěte na dno dortové formy a přitlačte ke dnu.
Sýr smíchejte s karamelovým mlékem a vanilkovým cukrem. Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat. Pak ji zahřejte téměř k bodu varu a vlijte do náplně.
Náplň přendejte do formy s nepečeným korpusem. Uložte do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí povrch posypte sušenkami a ozdobte karamelovými bonbony. Až poté dort vyndejte z formy.
Koláčů na styl cheesecaku je celá řada, máme pro vás i jeden videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: New York cheesecake