Citronový velikonoční cheesecake s barevnými mandlemi

Moje hodnocení
3x

Citronový velikonoční cheesecake je svěží a lahodný dezert, který dokonale zapadne do jarních měsíců. Kombinace mascarpone s osvěžujícím citronovým nádechem a křehkým základem z máslových sušenek je zkrátka perfektní. Tento cheesecake je nejen jednoduchý na přípravu, ale také nádherně vypadá. Krásný doplněk každé jarní nebo velikonoční oslavy.

12 porcí
150 minut

Forma o průměru 17 cm:

Postup přípravy:

  1. Formu vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180 °C. Sušenky nahrubo namelte a rukama promíchejte s máslem do drobenky.
  2. Na dno formy rovnoměrně a trošku do stran rozdělte těsto, přitlačte lehce do stran. Korpus pečte asi 8 minut. Nechte vychladnout na kuchyňské mřížce.
  3. Mezitím vyšlehejte smetanu se špetkou soli. V míse promíchejte mascarpone s vanilkou, šťávou z citronu (nebo limoncellem) a kůrou z citronu. Pomocí stěrky opatrně vmíchejte šlehačku.
  4. Krém vložte na vychlazený korpus a rovnoměrně uhlaďte. Nechte v ledničce 2 hodiny chladit. Hotový cheesecake ozdobte kůrou z citronu, plátky citronu, čerstvou mátou a barevnými mandlemi.

Recept vznikl ve spolupráci s blogem Slepičárna.

Kdo má rád cheesecake, může zkusit i náš videorecept!

Kompletní recept najdete ZDE: New York cheesecake

Nebo nezapomeňte na další velikonoční dobroty:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Alika


Přečtěte si také

Recepty