Suroviny
- ricotta 500 g
- med 70 g
- hladká mouka 90 g
- vejce 1 ks
- mák (mletý nebo celý) cca 50 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C na horní a spodní pečení. Dortovou rozevírací formu vyložte pečicím papírem.
- Ricottu ušlehejte s jednou lžící medu dohladka. Přidejte mouku a vejce a znovu prošlehejte. Vmíchejte mák.
- Směs rozetřete do připravené formy a pečte 30 minut. Vytáhněte, propíchněte na několika místech povrch, zalijte zbylým medem a vraťte ještě na 10 minut do trouby.
- Upečený koláč vytáhněte a nechte ho zcela vychladnout.
PRIMA TIP: Mák umelte podle chuti, pokud chcete, aby v těstě křupal, nemelte ho vůbec.
Vyzkoušejte také klasický pečený New York cheesecake podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
Vyberte si i z dalších výtečných receptů na sladké moučníky s mákem