30 minut v kuchyni

Buchta à la cheesecake – jednoduchý kakaový koláč na plech s tvarohovou náplní

Moje hodnocení
2x

Svou chutí trochu připomíná americký ikonický dezert, svým vzhledem spíše litý koláč na plech. Překvapí nevšedním spojením kakaového korpusu a tvarohové vrstvy a snadnou přípravou. Je to ideální společník odpoledních svačin s hrnkem silného černého čaje nebo bílé kávy.

12 porcí
60 minut

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací formu (20 cm × 30 cm) vyložte pečicím papírem.
  2. V robotu s nástavcem plochá metla zpracujte všechny suroviny na těsto, bude mít hutnější konzistenci. Vyklopte ho do připravené formy a rozprostřete ho po celé její ploše.
  3. V robotu promíchejte i všechny suroviny na náplň a nalijte ji na těsto. Pečte v předehřáté troubě 30 až 35 minut, až špejli zapíchnutou do těsta vytáhnete čistou a suchou.
  4. Upečenou buchtu nechte alespoň 1 hodinu chladnout. Pak ji rozkrájejte na kousky a podávejte.
PRIMA TIP: Do smetanové vrstvy můžete přimíchat drobné čerstvé nebo mražené ovoce (například borůvky nebo maliny).

Vyzkoušejte také recept na klasické brownies podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduchý základní recept na klasické brownies

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

30 minut v kuchyni

Tým autorů 30 minut v kuchyni

Nejprve trio Jíme zdravě vyvrátilo zažitý stereotyp, že zdravé jídlo nemůže být chutné a teď boří další překážky domácího vaření, a sice že zabere spoustu času. První kuchařka ze stejnojmenného projektu 30 minut v kuchyni ukazuje, že na přípravu jídla vám stačí půlhodina a než se pokrm upeče, podusí či uvaří, můžete se věnovat čemukoliv jinému. Vybrat si můžete z 95 receptů v šesti kapitolách – Snídaně, Polévky, Hlavní jídla, Pohoštění, Pečení a Nápoje. Všechny spojuje jednoduchá příprava, dostupné a levné suroviny a skvělá, nekomplikovaná chuť. Ať s vařením začínáte, nebo hledáte obměnu svého repertoáru či tipy pro každodenní teplé večeře, v této srozumitelné knize najdete spoustu lahodné inspirace.

30minutvkuchyni.cz


Přečtěte si také

Recepty