Těsto
- hladká mouka 360 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 sáček
- cukr krystal 120 g
- kakao (holandského typu) 45 g
- řepkový olej 120 ml
- vejce 2 ks
Náplň
- pomazánkové máslo 200 g
- polotučný tvaroh (z vaničky) 250 g
- vanilkový pudink 1 sáček
- vanilkový cukr (krystal) 20 g
- cukr krystal 40 g
- vejce 1 ks
- citronová kůra (najemno nastrouhaná) 1 lžička
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací formu (20 cm × 30 cm) vyložte pečicím papírem.
- V robotu s nástavcem plochá metla zpracujte všechny suroviny na těsto, bude mít hutnější konzistenci. Vyklopte ho do připravené formy a rozprostřete ho po celé její ploše.
- V robotu promíchejte i všechny suroviny na náplň a nalijte ji na těsto. Pečte v předehřáté troubě 30 až 35 minut, až špejli zapíchnutou do těsta vytáhnete čistou a suchou.
- Upečenou buchtu nechte alespoň 1 hodinu chladnout. Pak ji rozkrájejte na kousky a podávejte.
PRIMA TIP: Do smetanové vrstvy můžete přimíchat drobné čerstvé nebo mražené ovoce (například borůvky nebo maliny).
Buchta la cheesecake jednoduchý kakaový koláč na plech s tvarohovou náplní Zdroj: 30 minut v kuchyni
Vyzkoušejte také recept na klasické brownies podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduchý základní recept na klasické brownies