Korpus
- máslo 80 g
- máslové sušenky (světlé) 150 g
Náplň
- smetana ke šlehání (35%) 400 ml
- plátková želatina 3 plátky
- krémový sýr 400 g
- nutella 200 g
- čokoládové mléko 30 ml
- čokoládové hoblinky 30 g
Postup přípravy
- Máslo rozehřejte a nechte ho zchladnout. Dortovou rozevírací formu vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrobte a smíchejte je s vychladlým máslem. Směs rovnoměrně rozprostřete do připravené formy.
- Smetanu vyšlehejte na šlehačku a uložte ji do lednice. Želatinu namočte do studené vody na 10 minut, až nabobtná.
- Sýr vyšlehejte s nutellou dohladka. Čokoládové mléko zahřejte. Nabobtnalou želatinu vymačkejte a vložte do horkého mléka. Za občasného míchání ji nechte rozpustit.
- Mléko s želatinou vmíchejte do směsi s nutellou. Šlehejte dohladka. Zlehka vmíchejte šlehačku a čokoládové hoblinky. Směs rozetřete na sušenkový korpus a uložte do lednice alespoň na 6 hodin.
Vyzkoušejte také klasický New York cheesecake podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra