Korpus
- kypřicí prášek do pečiva 1/2 lžičky
- hladká mouka 300 g
- vejce 1 ks
- moučkový cukr 100 g
- máslo 150 g
Drobenka
- polohrubá mouka 60 g
- máslo 60 g
- cukr krupice 60 g
Náplň
- tvaroh (v alobalu) 500 g
- tvaroh (ve vaničce) 125 g
- vejce 2 ks
- cukr krupice 100 g
- vanilkový extrakt 1 lžička
- kukuřičný škrob 30 g
- mák 60 g
- džem (třešňový) 200 g

Postup přípravy
- Do mísy prosejte kypřicí prášek, mouku, přidejte vejce, cukr a nakrájené máslo. Vše propracujte, těsto zabalte do fólie a nechte 60 minut odpočinout v chladničce.
- Těsto pak vyválejte na 3mm plát a vyložte jím kulatou dortovou formu. Přebytek těsta odřízněte. Formu s těstem dejte odpočinout do chladničky.
- Mezitím z mouky, cukru a másla připravte drobenku. Tvarohy v misce vymíchejte s vejci, cukrem, vanilkovým extraktem, škrobem a mákem. Náplň pak dejte na korpus.
- Náplň potřete třešňovým džemem a posypte ji drobenkou. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 50 minut. Po upečení nechte vychladnout ve formě.
PRIMA TIP: Třešňový džem můžete směle zaměnit za jiný, podle vlastní chuti. Skvělý bude i ostružinový, rybízový, angreštový nebo z černého rybízu.
Vyzkoušejte také tradiční pečený cheesecake z New Yorku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra