Suroviny
- cottage sýr 800 g
- cukr krupice 150 g
- vejce 3 ks
- mleté mandle 100 g
- rýžová mouka 3 lžíce
- smetana ke šlehání (35%) 300 ml
- maliny (čerstvé) 120 g
Poleva
- maliny (čerstvé) 200 g
- celý pepř 6 kuliček
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C na horní a spodní pečení. Dortovou rozevírací formu vyložte pečicím papírem.
- Sýr vyšlehejte s cukrem dohladka. Postupně zašlehejte jedno vejce po druhém, mleté mandle a rýžovou mouku. Nakonec zašlehejte smetanu.
- Přisypte maliny a zlehka je vmíchejte, aby se rovnoměrně rozptýlily v krému. Vlijte ho do připravené formy a pečte přibližně 50 minut, až náplň zpevní.
- Upečený cheesecake vytáhněte a nechte zchladnout. Na polevu rozmačkejte maliny s najemno nadrceným pepřem a rozetřete je na dort. Ihned podávejte.
Vyzkoušejte také klasický newyorský cheesecake podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
Nechte se zlákat dalšími dezerty s malinami