S vášní pro jídlo

Celerové noky s karamelizovanou cibulkou a rozmarýnovým máslem

Moje hodnocení
4x

Zima není na zeleninu nijak extra bohatá, a proto je dobré vařit především z té kořenové, se kterou lze opravdu kouzlit. Třeba takové celerové noky! Nevšední, nenáročné a snadno využitelné jako příloha i hlavní jídlo.

4 porce
60 minut

Suroviny

Na dokončení:

Postup přípravy:

  1. Oloupaný celer nakrájejte na drobnější kostičky a uvařte ve vodě doměkka.
  2. Celer slijte, nechte vychladnout a rukama z něj vymačkejte co nejvíce tekutiny.
  3. Vymačkaný celer rozmixujte ponorným mixérem dohladka, přidejte vejce a postupně mouku tak, aby vzniklo lehce lepivé těsto, které rozdělte na 4 části a na hodně pomoučené ploše z nich vyválejte asi 30 cm dlouhé válečky, ze kterých nožem odkrajujte jednotlivé noky.
  4. Přiveďte osolenou vodu k varu a noky v ní nechte vařit – když jsou hotové, vyplavou na povrch.
  5. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte na půlkolečka nakrájenou cibuli a cukr a vše spolu opékejte asi 5 minut, dokud cibule nezkaramelizuje.
  6. Pak lehce osolte, přidejte nasekaný rozmarýn a vmíchejte noky, které společně s obsahem pánve ještě krátce opečte. Podávat lze jen tak nebo zasypané parmezánem.

Milujete noky? Vyzkoušejte náš videorecept na bramborové se sýrovou omáčkou

Kompletní recept najdete ZDE

Další recepty z celeru? Máte je mít:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty