Suroviny
- bramborové noky 500 g
- máslo 30 g
- cibule 1 ks
- čerstvý sýr 150 g
- smetana ke šlehání 100 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- bazalka (otrhané lístky) 1 velká hrst
- strouhaný parmazán (k podávání)
Připravte bramborové noky se sýrovou omáčkou podle videoreceptu
Postup přípravy
- Noky uvařte dle návodu na obalu. Než je slijete, uschovejte si asi 100 ml vody z vaření.
- V hluboké pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm cibuli nakrájenou na proužky, neměla by se zbarvit, stačí jen dosklovata.
- Přihoďte do pánve čerstvý sýr, nechte ho rozpustit a poté přilijte smetanu a vodu z vaření noků. Rozšlehejte vše dohladka, přiveďte k varu a nechte lehce zhoustnout.
- Omáčku osolte, opepřete, vmíchejte bazalkové lístky, jen aby zavadly, a do omáčky vmíchejte uvařené noky.
- Rozdělte na talíře a posypejte nastrouhaným parmazánem.
PRIMA TIP: Omáčka má velmi jemnou chuť, pokud máte rádi výraznější chutě, můžete do základu k cibuli přidat na kostičky nakrájenou uzenou slaninu nebo šunku, do omáčky můžete také nadrobit kousek sýra s modrou plísní (niva, gorgonzola...).
Vyzkoušejte i další recepty na noky a gnocchi
Hledáte další tip na rychlou a jednoduchou večeři? Vyzkoušejte klasické spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE