zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem
Autor: www.akademiekvality.cz Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Hodnoceno: 4x
Jestliže přemýšlíte, co byste mohli zobat třeba u televize nebo u nějaké společenské hry, pak jste kápli na ten správný recept. Základem karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo). Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem a zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Krůtí prso namelte v mlýnku, celer a zázvor nastrouhejte najemno a smíchejte s krůtím masem. Přidejte nasekaný česnek, kurkumu, sůl, černý pepř a 50 ml olivového oleje. Směs dobře promíchejte. 
  2. Karbanátky pečte na rozpálené pánvi s trochou oleje asi 4 minuty z každé strany.
  3. Dip vyrobte smícháním jogurtu, olivového oleje, soli a pepře. Můžete dochutit limetkovou šťávou a kůrou.

Další informace o kvalitě potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem
Autor: www.akademiekvality.cz Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem
Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem
Autor: www.akademiekvality.cz Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

reklama

Související témata: karbanátky , mleté maso , krůtí maso , celer , Hlavní jídla