Suroviny
- krůtí prsa 700 g
- celer (menší ) 1 ks
- česnek 3 stroužky
- zázvor 30 g
- vejce 4 ks
- bílý jogurt (selský) 200 ml
- olivový olej
- limetka
- kurkuma
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Krůtí prso namelte v mlýnku, celer a zázvor nastrouhejte najemno a smíchejte s krůtím masem. Přidejte nasekaný česnek, kurkumu, sůl, černý pepř a 50 ml olivového oleje. Směs dobře promíchejte.
- Karbanátky pečte na rozpálené pánvi s trochou oleje asi 4 minuty z každé strany.
- Dip vyrobte smícháním jogurtu, olivového oleje, soli a pepře. Můžete dochutit limetkovou šťávou a kůrou.
Další informace o kvalitě potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.
Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem 2 Zdroj: www.akademiekvality.cz
Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem 3 Zdroj: www.akademiekvality.cz