Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem
Zdroj: www.akademiekvality.cz
Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem
Zdroj:
www.akademiekvality.cz
Jestliže přemýšlíte, co byste mohli zobat třeba u televize nebo u nějaké společenské hry, pak jste kápli na ten správný recept. Základem karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo). Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem a zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň.
Postup přípravy
-
Krůtí prso namelte v mlýnku, celer a zázvor nastrouhejte najemno a smíchejte s krůtím masem. Přidejte nasekaný česnek, kurkumu, sůl, černý pepř a 50 ml olivového oleje. Směs dobře promíchejte.
-
Karbanátky pečte na rozpálené pánvi s trochou oleje asi 4 minuty z každé strany.
-
Dip vyrobte smícháním jogurtu, olivového oleje, soli a pepře. Můžete dochutit limetkovou šťávou a kůrou.
Další informace o kvalitě potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.
Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem 2
Zdroj: www.akademiekvality.cz
Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem 2
Zdroj:
www.akademiekvality.cz
Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem 3
Zdroj: www.akademiekvality.cz
Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem 3
Zdroj:
www.akademiekvality.cz