Akademiekvality.cz

Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Moje hodnocení
4x

Jestliže přemýšlíte, co byste mohli zobat třeba u televize nebo u nějaké společenské hry, pak jste kápli na ten správný recept. Základem karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo). Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem a zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Krůtí prso namelte v mlýnku, celer a zázvor nastrouhejte najemno a smíchejte s krůtím masem. Přidejte nasekaný česnek, kurkumu, sůl, černý pepř a 50 ml olivového oleje. Směs dobře promíchejte.
  2. Karbanátky pečte na rozpálené pánvi s trochou oleje asi 4 minuty z každé strany.
  3. Dip vyrobte smícháním jogurtu, olivového oleje, soli a pepře. Můžete dochutit limetkovou šťávou a kůrou.

Další informace o kvalitě potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty