reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečené celerové hranolky
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Pečené celerové hranolky

Pečené celerové hranolky

Hodnoceno: 2x
Hranolky už dávno nemusí být jenom z brambor. Zkuste další druhy zeleniny jako mrkev nebo celer. Hodí se jako příloha, ale zastanou i hlavní jídlo, třeba s česnekovým dipem.
do 1 hodiny

reklama

Postup

  1. Celer oloupejte, očistěte a nakrájejte na plátky silné cca 1 cm.
  2. Z plátků potom nakrájejte hranolky cca 1x1 cm silné.
  3. Hranolky vložte na 2–3 minuty do vroucí vody. Poté je sceďte a smíchejte s olejem a kořením.
  4. Hranolky rozprostřete na plech a pečte v rozpálené troubě při 200–220 °C asi 30 minut.
  5. Nakonec osolte a podávejte jako přílohu, popřípadě s nějakým chutným studeným dipem. 
Pečené celerové hranolky
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Pečené celerové hranolky

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.