Pečené celerové hranolky
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Pečené celerové hranolky
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno
Hranolky už dávno nemusí být jenom z brambor. Zkuste další druhy zeleniny jako mrkev nebo celer. Hodí se jako příloha, ale zastanou i hlavní jídlo, třeba s česnekovým dipem.
Postup přípravy
-
Celer oloupejte, očistěte a nakrájejte na plátky silné cca 1 cm.
-
Z plátků potom nakrájejte hranolky cca 1x1 cm silné.
-
Hranolky vložte na 2–3 minuty do vroucí vody. Poté je sceďte a smíchejte s olejem a kořením.
-
Hranolky rozprostřete na plech a pečte v rozpálené troubě při 200–220 °C asi 30 minut.
-
Nakonec osolte a podávejte jako přílohu, popřípadě s nějakým chutným studeným dipem.
Pečené celerové hranolky 2
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Pečené celerové hranolky 2
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno