Tereza Pánková ,
V kuchyni vždy otevřeno

Pečené celerové hranolky

Moje hodnocení
6x

Hranolky už dávno nemusí být jenom z brambor. Zkuste další druhy zeleniny jako mrkev nebo celer. Hodí se jako příloha, ale zastanou i hlavní jídlo, třeba s česnekovým dipem.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • celer 1 ks
  • sladká paprika nebo koření na grilovanou zeleninu cca 1 lžička
  • olej
  • sůl

Postup přípravy

  1. Celer oloupejte, očistěte a nakrájejte na plátky silné cca 1 cm.
  2. Z plátků potom nakrájejte hranolky cca 1x1 cm silné.
  3. Hranolky vložte na 2–3 minuty do vroucí vody. Poté je sceďte a smíchejte s olejem a kořením.
  4. Hranolky rozprostřete na plech a pečte v rozpálené troubě při 200–220 °C asi 30 minut.
  5. Nakonec osolte a podávejte jako přílohu, popřípadě s nějakým chutným studeným dipem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno


Přečtěte si také

Recepty