Suroviny
- celer 1/4 bulvy
- sterilovaný celer (ve sladkokyselém nálevu) 4 lžíce
- tvrdý sýr 100 g
- cibule (menší ) 1 ks
- kyselé okurky 1 ks
- sterilovaná kapie cca 1 lžíce
- vejce natvrdo 2 ks
Zálivka
- majonéza 2 lžíce
- zakysaná smetana 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Pokud máte rádi celer syrový, nechte ho tak, jinak celer cca 5–7 minut povařte ve slané vodě.
- Celer nahrubo nastrouhejte, přidejte sterilovaný, posekané kapie, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr a najemno nakrájenou cibuli a okurku.
- Promíchejte, osolte a opepřete.
- Majonézu smíchejte se zakysanou smetanou a salát zálivkou dochuťte, případně dokořeňte.
- Nechte uležet v lednici.