Najděte si recept
Na co máte chuť?

Celerový salát se sýrem a vejcem
Suroviny (2–4 porce)
- celer 1/4 bulvy
- sterilovaný celer ve sladkokyselém nálevu 4 lžíce
- tvrdý sýr 100 g
- menší cibule 1 ks
- kyselá okurka 1 ks
- sterilované kapie cca 1 lžíce
- vejce natvrdo 2 ks
Zálivka:
- majonéza 2 lžíce
- zakysaná smetana 1 lžíce
- sůl, pepř
Postup
- Pokud máte rádi celer syrový, nechte ho tak, jinak celer cca 5–7 minut povařte ve slané vodě.
- Celer nahrubo nastrouhejte, přidejte sterilovaný, posekané kapie, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr a najemno nakrájenou cibuli a okurku.
- Promíchejte, osolte a opepřete.
- Majonézu smíchejte se zakysanou smetanou a salát zálivkou dochuťte, případně dokořeňte.
- Nechte uležet v lednici.
Vyzkoušejte i recept na výbornou celerovou remuládu:
V kuchyni vždy otevřeno
Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.
Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.
Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.
Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.