Akademie kvality

Celerová pomazánka s mrkví a jablky na opečeném chlebu

Moje hodnocení
2x

Celer, nenápadná a často dosti opomíjená zelenina, která tělu dodá potřebné vitamíny. Pokud se rozhodnete z něj připravit pomazánku společně s jablky a mrkví, během chvíle máte skvělou svačinu nejen pro děti.

4 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Celer, mrkve a jablko oloupejte a nastrouhejte se sýrem na struhadle najemno. Přidejte tvaroh, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte.
  2. Chléb pečte v troubě na 200 °C přibližně 10 minut dozlatova. Pomazánku můžete dozdobit usmaženým celerem, čerstvými ředkvičkami, čerstvými jablky a pažitkou.
PRIMA TIP: Na přípravu topinek doporučujeme použít několik dnů starý chléb.

Zeleninu a ovoce, které budete nakupovat v obchodě, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty