Garden & Kitchen

Celerový salát s mrkví a jablkem

Moje hodnocení
12x

Máte rádi bramborový salát, ale zároveň se nebojíte experimentů? Pak tu máme recept ušitý na míru právě vám. Tento celerový salát se nápadně podobá bramborovému, ale žádné brambory v něm nenajdete. Jen celer, mrkev a jablka. Chutná ale famózně a perfektně se hodí třeba k vinné klobáse. Tak vyzkoušejte!

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mrkev spolu s celerem uvařte ve vodě doměkka. Pak vodu slijte a nechte zeleninu vychladnout.
  2. Poté ji pokrájejte na menší kostičky. Šalotku oloupejte a pokrájejte najemno. Jablka také oloupejte a pokrájejte na menší kostičky.
  3. Pak je lehce zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědly.
  4. Pokrájenou zeleninu a ovoce dejte do mísy, promíchejte a ochuťte solí a pepřem.
  5. V menší misce smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, hořčicí, citronovou šťávou a olivovým olejem.
  6. Ochucenou majonézu přidejte k pokrájené zelenině a důkladně vše promíchejte. Ochutnejte, popřípadě dochuťte solí a pepřem.
  7. Salát dejte vychladit nejméně na 2 hodiny a nejlépe přes noc.

TIP:

Pro zajímavější chuť můžete přidat k salátu pokrájené naložené kyselé houby.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty