Maso
- kuřecí stehno (s kostí) 4 ks
- rostlinný olej 3 lžíce
- petrželka (sušená ) 2 lžičky
- sladká paprika 2 lžičky
- sušený česnek 1 lžička
- sušený tymián 1 lžička
- sůl 1 lžička
- pepř
Rýže
Postup přípravy
- Maso: Olej a všechno koření smíchejte v míse. Z masa odstraňte kůži a vložte ho do marinády, zamíchejte tak, aby byla marináda na každém kousku. Nechte marinovat a připravte si rýži.
- Rýže: Troubu zapněte na 180 °C, větší pekáč s víkem vymažte olejem. Pokud nemáte pekáč s víkem, na první část pečení použijte silnější alobal.
- Cibuli a česnek nasekejte najemno, nasypte do pekáče, přidejte olej, sůl a pepř a veškerou tekutinu (vývar a vodu). Nakonec přidejte rýži a přímo v pekáči promíchejte.
- Na rýži poklaďte kousky masa (bude částečně ve vodě/vývaru, což nevadí), zbytek marinády navrstvěte na maso, přiklopte víkem (nebo zakryjte alobalem) a vložte do trouby na 50 minut.
- Po 50 minutách pečení víko odklopte. Pokud je rýže příliš suchá, doplňte asi hrnkem vody a zlehka ji promíchejte. Pečte nezakryté dalších 20–30 minut do zlatavé barvy kuřete.
- Vyndejte pekáč z trouby, maso položte na talíř a veškerou rýži důkladně promíchejte. Pak servírujte na talíře a zdobte čerstvou petrželkou.