návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuřecí stehna s rýží

Hodnoceno: 2x
4 porce
do 2 hodin
Kuřecí stehna s rýží
Autor: Pradobroty.cz Kuřecí stehna s rýží
Máme pro vás ideální jídlo, které se hodí ve chvíli, kdy nechcete trávit u plotny moc času. Vše si totiž připravíte dopředu, společně dáte do trouby a pak už jen čekáte, až se jídlo upeče. :)

Suroviny (4 porce)

Maso:

Rýže:

Postup

  1. Maso: Olej a všechno koření smíchejte v míse. Z masa odstraňte kůži a vložte ho do marinády, zamíchejte tak, aby byla marináda na každém kousku. Nechte marinovat a připravte si rýži.
  2. Rýže: Troubu zapněte na 180 °C, větší pekáč s víkem vymažte olejem. Pokud nemáte pekáč s víkem, na první část pečení použijte silnější alobal.
  3. Cibuli a česnek nasekejte najemno, nasypte do pekáče, přidejte olej, sůl a pepř a veškerou tekutinu (vývar a vodu). Nakonec přidejte rýži a přímo v pekáči promíchejte.
  4. Na rýži poklaďte kousky masa (bude částečně ve vodě/vývaru, což nevadí), zbytek marinády navrstvěte na maso, přiklopte víkem (nebo zakryjte alobalem) a vložte do trouby na 50 minut.
  5. Po 50 minutách pečení víko odklopte. Pokud je rýže příliš suchá, doplňte asi hrnkem vody a zlehka ji promíchejte. Pečte nezakryté dalších 20–30 minut do zlatavé barvy kuřete.
  6. Vyndejte pekáč z trouby, maso položte na talíř a veškerou rýži důkladně promíchejte.  Pak servírujte na talíře a zdobte čerstvou petrželkou.

Pradobroty
Marcela Prachařová

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Související témata: Hlavní jídla