Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Moje hodnocení
1x

Kuřecí roládky jsou jídlem, které nikdy strávníky nezklame. Už s prvním soustem přijde lahodná, bohatá harmonie chutí. Přípravy se nemusí bát ani méně ostřílení kuchaři. Na roládky můžete použít prsní řízky, vykostěné stehenní řízky nebo se srdnatě pustit do vykostění celého kuřete a dost ušetřit. Do kuchařského nebe roládky vynese, když je po úvodním opečení svěříte i s výpekem troubě v jednom pekáčku s batáty.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso naklepejte, osolte a opepřete. Na každý kousek dejte hromádku rozdrobeného sýra a na kousky nakrájená rajčata. Přidejte snítku tymiánu a maso opatrně zabalte. Stáhněte ho pomocí párátek, aby se náplň při pečení neuvolnila. Maso poprašte moukou.
  2. V hluboké pánvi rozehřejte olej a závitky na něm opečte ze všech stran. Pak je vyskládejte pekáčku i s výpekem z pánve.
  3. Batáty oloupejte, nakrájejte a v míse je smíchejte s trochou oleje a prolisovaným stroužkem česneku. Osolte, opepřete a přidejte lístky tymiánu. Batáty pak přidejte k masu.
  4. Podlijte troškou vody a pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 35 minut.
PRIMA TIP: Do pekáčku k masu a batátům můžete přidat i na klínky nakrájenou červenou cibuli. Pečením zesládne a dodá jídlu další chuť.

Vyzkoušejte také recept na výborné pečené kuře s máslem a zeleninou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

MORA PLNÁ ŽIVOTA

MORA a příjemné chvíle s rodinou u dobrého jídla patří dohromady už bezmála dvě stě let. I pro letošní rok je připraven dárek – všichni, kdo si koupí jakoukoliv vestavnou troubu MORA, dostanou navíc 6 kg mouky. A na ty, kdo si pořídí set vybraných vestavných spotřebičů, čeká jako dárek osmidílný set kvalitního nerezového nádobí v hodnotě 4 999 Kč zdarma. Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.

Inspirujte se dalšími recepty z batátů

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

MORA


Přečtěte si také

Recepty