Suroviny
- mleté maso 400 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- vejce 1 ks
- smetana na vaření 100 ml
- strouhanka 50 g
- petrželka (nasekaná) 1 lžíce
- brambory 600 g
- cibule 1 ks
- červená paprika 1 ks
- cherry rajčata 50 g
- hladká mouka 2 lžíce
- máslo 150 g
- plnotučné mléko 250 ml
- tvrdý sýr 100 g
Postup přípravy:
- Maso smíchejte v míse se solí, pepřem, vejcem, smetanou, strouhankou a nasekanou petrželkou. Důkladně promíchejte a tvořte kuličky, které zatím dejte stranou.
- Brambory nakrájejte na plátky, cibuli na měsíčky, papriku a rajčata na kousky.
- Nyní si připravte krémovou omáčku. Mouku orestujte na másle, zalijte mlékem, povařte a dochuťte solí s pepřem.
- Do zapékací mísy nalijte část krémové omáčky, vyskládejte plátky brambor, masové kuličky a zeleninu. Zalijte zbylou omáčkou a posypte nastrouhaným sýrem. Pečte ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 45 minut dozlatova.
Další tip na známou delikatesu s mletým masem? Pusťte si náš videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Lasagne s mletým masem
Nebo si prohlédněte recepty na tradiční i netradiční masové koule: