návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pekáček s houbami a bramborem

Hodnoceno: 5x
do 1 hodiny
Pekáček s houbami a bramborem
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Pekáček s houbami a bramborem
Hub jsou plné lesy! :) Tak pojďte připravit jídlo, na kterém si pochutná celá houbařská rodina. Uvaříte ho v jednom pekáčku a bez problémů!

Postup

  1. V pekáčku orestujte slaninu, na ni poskládejte rozpůlené houby, mezi ně brambory, posypte posekaným česnekem, kořením a tymiánem.
  2. Osolte a zalijte smetanou. Počítejte s tím, že houby pustí nějakou vodu, tak raději trochu hlubší pekáček, ne plech.
  3. Vložte zakryté do trouby rozpálené na 180 °C a pečte půl hodiny. Pak odkryjte, zvyšte na 200 °C a dopékejte, dokud se smetana nevsákne do hub a brambor a povrch nezezlátne.

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

Související témata: Hlavní jídla