zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Plněné papriky s rajskou omáčkou
Spouštím video za 5s.

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Hodnoceno: 414x
Máte doma hodně paprik a nevíte, co s nimi? Nakupte mleté maso a připravte si doma tuto obědovou klasiku. Možná si plněné papriky s rajskou pamatujete ze školy, kde vám příliš nechutnaly, ale to se vám v případě tohoto receptu nemůže stát!
do 2 hodin
8 porcí

reklama

Postup

  1. Pokud máte maso v celku, najemno ho pomelte v mlýnku a spolu s ním i jednu cibuli. Pokud máte maso namleté, cibuli nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nasekejte na velmi jemno. Maso vložte do mísy spolu s cibulí, vejcem, solí a pepřem. Pečlivě promíchejte rukou nebo v robotu pomocí háku. Pokud by byla směs příliš tekutá, zahustěte ji trochou strouhanky.
  2. Z paprik opatrně vyřízněte stopku, vyjměte semeník a bílá žebra, aniž byste porušili zbytek papriky. Papriky naplňte masovou směsí a upěchujte. Zbylé maso (na které nevyšly papriky) vytvarujte do koulí nebo šišek.
  3. Druhou cibuli nasekejte najemno a použijte do omáčky; v kastrolu rozpalte máslo, přisypte cibuli a restujte dozlatova. Snížte plamen, cibuli zasypejte moukou a asi minutu opékejte. Pak přisypte sladkou papriku a minutu opékejte. Následně vhoďte rajčata (pokud máte čerstvá, musíte je nejdřív spařit a oloupat), zarestujte a zalijte vývarem. Přidejte bobkový list, pepř a nové koření, osolte, přiveďte k varu.
  4. Pak do omáčky přidejte papriky (a masové koule, pokud zbylo maso), aby byly minimálně do půlky potopené. Pod pokličkou dusíte na mírném plameni 45–60 minut.
  5. Papriky vyjměte z omáčky a dejte stranou. Omáčku přeceďte a již nevařte. Přidejte do ní rajský protlak a dochuťte octem a cukrem (lžíce octa a dvě plné lžičky cukru většinou stačí). Papriky vraťte zpět na prohřátí.
  6. Servírujte s dušenou rýží, houskovým knedlíkem, těstovinami a nebo třeba jáhlami.

Plněné papriky s rajskou omáčkou 2 Foto:

Plněné papriky s rajskou omáčkou, foto: Pradobroty.cz

Pradobroty Foto:

Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

reklama