Pikantní pizza z Detroitu a z pekáče s bohatou náplní

Moje hodnocení
2x

Americká verze pizzy, která na prostém italském základu staví přímo art deco mrakodrap chutí a textur. Tentokrát v pekáčku pro snazší pečení.

4 porce
120 minut
americká

Těsto

Pizza

Postup přípravy

  1. V míse nebo nádobě robotu promíchejte mouku, sůl a droždí. Vmíchejte vodu a olej, až vznikne hrubé těsto. Vyklopte ho na pomoučenou plochu.
  2. Těsto nejprve hněťte hranou dlaně, odtlačujte ho směrem od sebe. Shrňte ho do koule a pak ještě nejméně 8 minut hněťte, až bude hebké, hladké a pružné (v robotu při nízké rychlosti asi 8 minut).
  3. Těsto rozdělte na 3 stejné kusy a pomoučenýma rukama každý vytvarujte jako kouli, složte ho jakoby do sebe. Na pomoučené pracovní ploše zakápněte každou kouli troškou olivového oleje, pak přikryjte navlhčenou čistou utěrkou a nechte při pokojové teplotě kynout, až zdvojnásobí objem, 45 minut až 1 hodinu.
  4. Mřížku umístěte do spodní části trouby a tu rozehřejte na nejvyšší teplotu. Pekáček o rozměrech cca 23 x 33 cm vymažte olejem.
  5. Těsto roztlačte nebo rozválejte tak, abyste jím mohli vyložit pekáček a dosahovalo téměř k okrajům. Pekáč přetáhněte fólií a nechte 30 minut stranou.
  6. Mezitím v míse promíchejte česnek, bazalku, oregano, fenykl, chilli koření, sůl a pepř podle chuti.
  7. Na těsto rozložte plátky salámu, pak nakrájené feferonky. Zakapejte rajčatovou omáčkou, posypte částí bylinek, pak sýry, rozkrojenými rajčátky, zbylými bylinkami a dalším salámem.
  8. Vložte do trouby a pečte asi 10 až 15 minut, až se sýr rozteče a vytvoří zlatavou kůrku. Opatrně pizzu uvolněte plochou stěrkou, vyndejte z pekáče a nakrájejte. Podávejte posypané bazalkou a zakapané medem.

Připravte tradiční kynuté těsto na pizzu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty