Zapečená vejce s barevnou zeleninou z jednoho pekáče

Moje hodnocení
2x

Výborné a mimořádně variabilní jídlo s chytrým postupem. Zeleninu můžete takřka donekonečna obměňovat podle sezony a dostupnosti.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Nakrájenou kořenovou zeleninu, brambory a ředkvičky na plátky promíchejte v pekáčku s 1 lžící oleje, špetkou soli a pepře, prolisovaným česnekem, šťávou z půlky citronu a navrch rozložte kolečka citronu a plátky cibule.
  2. Vložte do trouby a pečte 15 až 20 minut, až zelenina změkne, ale nerozvaří se.
  3. Vyndejte z trouby a do pekáče vsypte listovou zeleninu a na kolečka nakrájenou cuketu. Osolte, opepřete.
  4. V zelenině udělejte v rovnoměrných rozestupech pomocí vařečky nebo malé naběračky důlky, do kterých opatrně vyklepněte vejce, abyste nepoškodili žloutek. Chcete-li, posypte vejce nastrouhaným sýrem.
  5. Pekáč vraťte do trouby a pečte 10 až 14 minut, až bílek vajec zpevní, ale žloutek bude ještě vláčný.
  6. Podávejte posypané nakrájenými bylinkami a jarní cibulkou.

Zkuste i další recepty na zapečená vejce

Připravte si klasická vejce Benedikt s holandskou omáčkou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty