Pečená vepřová krkovice se zeleninou z jednoho pekáče
Zdroj: Klára Michalová
Pečená vepřová krkovice se zeleninou z jednoho pekáče
Zdroj:
Klára Michalová
Jídla z jednoho hrnce nebo pekáče jsou opravdu vděčná. Díky společné úpravě masa a přílohy se všechny chutě krásně propojí a vytvoří přímo nadpozemskou dobrotu. Vepřová krkovice si zachová svou šťavnatost a příloha z brambor a další zeleniny chutná naprosto báječně. Navíc druhy zeleniny můžete upravit podle stavu vaší lednice.
Postup přípravy
-
Do velkého pekáče s poklicí nakrájejte cibule na proužky, mrkve na silná půlkolečka, papriku na kostky, malé brambůrky na půlky a přihoďte očištěné celé kapustičky. Osolte, opepřete, přisypte tymián a uzenou papriku a promíchejte.
-
Plátky krkovice nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a promíchejte s hrubozrnnou hořčicí. V pekáči promíchejte maso s připravenou zeleninou.
-
Podlijte vínem a vodou a přikryjte poklicí. Dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte hodinu a čtvrt. Pak odkryjte a pečte ještě 15 minut. V průběhu pečení občas kontrolujte, a pokud je třeba, podlijte ještě trochou vody, aby v pečínce zůstala nějaká šťáva.
Pečená vepřová krkovice se zeleninou z jednoho pekáče 2
Zdroj: Klára Michalová
Pečená vepřová krkovice se zeleninou z jednoho pekáče 2
Zdroj:
Klára Michalová