Pečená vepřová krkovice se zeleninou z jednoho pekáče

Moje hodnocení
6x

Jídla z jednoho hrnce nebo pekáče jsou opravdu vděčná. Díky společné úpravě masa a přílohy se všechny chutě krásně propojí a vytvoří přímo nadpozemskou dobrotu. Vepřová krkovice si zachová svou šťavnatost a příloha z brambor a další zeleniny chutná naprosto báječně. Navíc druhy zeleniny můžete upravit podle stavu vaší lednice.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do velkého pekáče s poklicí nakrájejte cibule na proužky, mrkve na silná půlkolečka, papriku na kostky, malé brambůrky na půlky a přihoďte očištěné celé kapustičky. Osolte, opepřete, přisypte tymián a uzenou papriku a promíchejte.
  2. Plátky krkovice nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a promíchejte s hrubozrnnou hořčicí. V pekáči promíchejte maso s připravenou zeleninou.
  3. Podlijte vínem a vodou a přikryjte poklicí. Dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte hodinu a čtvrt. Pak odkryjte a pečte ještě 15 minut. V průběhu pečení občas kontrolujte, a pokud je třeba, podlijte ještě trochou vody, aby v pečínce zůstala nějaká šťáva.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty