Jíme zdravě v pohybu

Krůtí směs s bramborami a paprikou z jednoho pekáče

Moje hodnocení
3x

Krůtí patří mezi nejzdravější druhy masa pro svůj nízký obsah tuku a vyšší podíl vitaminů a minerálů. Jeho delikátní chuť se výborně snoubí s výraznější a šťavnatější zeleninou, jejichž chutě a vůně vstřebá a při pečení se nevysuší. Různobarevné papriky lahodí oku. A příprava? Ta je na tomto jídle vůbec to nejlepší! Jednoduše vše dejte do pekáče a nechte troubu pracovat za vás.

4 porce
90 minut
428 kcal

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 185–190 °C a připravte si větší zapékací nádobu (30 x 40 cm).
  2. Maso nakrájejte na tenké nudličky a vsypte do zapékací nádoby. Brambory, cibuli a mrkev oloupejte, papriky zbavte jádřince. Vše nakrájejte na kostičky a přidejte k masu.
  3. Rajčata nakrájejte nahrubo, česnek oloupejte a nastrouhejte nebo prolisujte k zelenině. Přilijte vodu a olivový olej, přidejte bobkový list, osolte a opepřete. Promíchejte, přiklopte a pečte v předehřáté troubě 50 až 60 minut doměkka. Na posledních 10 minut odklopte.
PRIMA TIP: Zeleninu můžete různě obměňovat podle sezony nebo stavu zásob. Hodí se také cuketa, hlíva, pórek, růžičková kapusta, bulvový fenykl nebo tuřín. Směs v pekáčku můžete také různě dochutit, nebojte se přidat oblíbené koření, výtečná je třeba uzená paprika nebo různé bylinkové směsi.

Inspirujte se i dalšími recepty z krůtího masa

Vyzkoušejte také výborné zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Zdeňka Pohlreicha. Máme pro vás návodný videorecept krok za krokem

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě v pohybu

Libor Vítek Jíme zdravě v pohybu

Chcete mít po obědě energie na rozdávání? Lákají vás snídaně, které vás zasytí a dodají vám sílu na celý den? Hledáte nové recepty, díky kterým zdoláte každou pracovní, rodičovskou i sportovní výzvu? Pak vás nová kuchařka zkušeného tria Jíme zdravě nadchne. Ke spolupráci si přizvali předního českého odborníka na výživu profesora Libora Vítka, který se stará také o elitní sportovce, a společně napsali 80 receptů na snadná, rychlá, zdravá a chutná jídla na celý den. V úvodu se dočtete o fungování těla a propojení správné stravy a výkonu a získáte spoustu praktických tipů, jak si sestavit vlastní jídelníček a co jíst a proč. S tímto návodem vás už nic nezastaví na vaší cestě ke splněným snům.

www.jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty