Suroviny
- krůtí prsa 350 g
- brambory (varný typ A) 550 g
- cibule 1 ks
- mrkev 2 ks
- zelená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- červená paprika 1 ks
- rajčata (masitá) 3 ks
- česnek 2 stroužky
- voda 100 ml
- olivový olej 1 lžíce
- bobkový list 2 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 185–190 °C a připravte si větší zapékací nádobu (30 x 40 cm).
- Maso nakrájejte na tenké nudličky a vsypte do zapékací nádoby. Brambory, cibuli a mrkev oloupejte, papriky zbavte jádřince. Vše nakrájejte na kostičky a přidejte k masu.
- Rajčata nakrájejte nahrubo, česnek oloupejte a nastrouhejte nebo prolisujte k zelenině. Přilijte vodu a olivový olej, přidejte bobkový list, osolte a opepřete. Promíchejte, přiklopte a pečte v předehřáté troubě 50 až 60 minut doměkka. Na posledních 10 minut odklopte.
PRIMA TIP: Zeleninu můžete různě obměňovat podle sezony nebo stavu zásob. Hodí se také cuketa, hlíva, pórek, růžičková kapusta, bulvový fenykl nebo tuřín. Směs v pekáčku můžete také různě dochutit, nebojte se přidat oblíbené koření, výtečná je třeba uzená paprika nebo různé bylinkové směsi.
Inspirujte se i dalšími recepty z krůtího masa
Vyzkoušejte také výborné zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Zdeňka Pohlreicha. Máme pro vás návodný videorecept krok za krokem
Kompletní recept najdete ZDE