návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Svatomartinské rohlíčky s vlašskými ořechy

Hodnoceno: 5x
16 ks porcí
do 2 hodin
Svatomartinské rohlíčky
Autor: Slepičárna blog Svatomartinské rohlíčky
Sv. Martin není jen o bílém koni a vypečené husičce. Na svátečním stole nesmí chybět ani něco sladkého, jako například tyto svatomartinské rohlíčky, které můžete vylepšit parádní ořechovou náplní. Kdo letos peče? :)

Suroviny (16 ks porcí)

Těsto:

Ořechová náplň:

Postup

  1. Připravte si těsto. Odvažte mouku a spolu s práškem do pečiva ji přesejte do mísy. Přidejte cukr, vejce a pokrájené máslo. Ideálně prsty vypracujte hladké těsto.
  2. Přendejte si ho ještě na pomoučenou plochu a propracujte. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladu alespoň hodinu těsto odležet.
  3. Mezitím namelte nebo nasekejte nadrobno vlašské ořechy. Vložte je do rendlíku, zalijte smetanou, vmíchejte med a skořici.
  4. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu a za stálého míchání chvilku vařte, dokud směs nezhoustne, stačí minutka. Odstavte a nechte vychladnout.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C. Vyndejte těsto, rozdělte ho na dvě poloviny, přendejte první část na pomoučenou plochu a prsty propracujte, ať má tu správnou teplotu a dobře se s ním pracuje.
  6. Vyválejte kruh, ten nakrájejte na 8 trojúhelníčků. Na širší konec dejte vždy ořechovou směs a opatrně zatočte rohlíčky, prsty ještě utahujte, ať směs nevyteče ven. To stejné udělejte i s druhou částí těsta.
  7. Rohlíčky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vyšlehaným vejcem a pečte dozlatova asi 20 minut. Pak nechte na mřížce rohlíčky vychladnout a nakonec je můžete ještě zlehka zasypat moučkovým cukrem.

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!