Suroviny
- Lilek 1 ks
- Cuketa 1 ks
- červená cibule 1 ks
- Olivový olej
- sůl a čerstvě namletý pepř
- konzervovaná sekaná rajčata 1 plechovka (400 g)
- Cukr 1 lžíce
- sušené oregáno 1 lžíce
- Česnek 2 stroužky
- rajčata 3 ks
- Mozzarella 1 ks
- sýr halloumi 1 balení
- čerstvá bazalka, otrhané lístky 1 hrst
- bílý italský chléb k podávání
Článek
8 zajímavých receptů se sýrem halloumi, které lákají k vyzkoušení
Už jste někdy ochutnali halloumi? Výtečný polotvrdý sýr se vyrábí hlavně na Kypru, ale potkáte se s ním i v Řecku. Je ideální na grilování, protože se neroztéká a drží tvar.
Postup přípravy
- Lilek nakrájejte na půlkolečka, cuketu na kolečka a červenou cibuli na klínky. Vše rozložte na plech s pečicím papírem, z obou stran osolte a zakapejte olivovým olejem. Pečte v horkovzdušné troubě s vrchním grilem asi 15 minut na 200 stupňů, v půlce zeleninu obraťte.
- Mezitím si v misce smíchejte plechovku sekaných rajčat se solí, pepřem, cukrem, sušeným oreganem a rozdrcenými stroužky česneku.
- Na kolečka nakrájejte rajčata, kouli mozzarelly a sýr halloumi na plátky.
- Do menšího vyššího pekáčku dejte na dno půlku rajčatové směsi. Na ní postupně skládejte připravenou zeleninu a sýry, prokládejte rajčatovou směsí. Nakonec do mezer nastrkejte čerstvé lístky bazalky a svrchu osolte, opepřete a zakapejte olejem.
- Pečte v horkovzdušné troubě na 200 stupňů 15 minut. Podávejte s italským bílým chlebem.