Suroviny
- brambory 800 g
- vepřové mleté maso (tučnější) 500 g
- hovězí mleté maso 500 g
- cibule (velké) 2 ks
- drcený kmín 2 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- olej 4 lžíce
- perlivá voda 100 ml
- česnek 4 stroužky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Umyjte brambory a uvařte je ve slupce v osolené vodě doměkka.
- Nakrájejte jednu cibuli nadrobno a orestujte ji na dvou lžících oleje dozlatova.
- Přidejte nadrcený česnek, mletou papriku a krátce zarestujte. Sundejte směs z plamene a nechte ji vychladnout.
- Do mísy vložte mleté maso, přidejte lžíci drceného kmínu, perlivou vodu, osolte, opepřete a vmíchejte vychladlou směs z pánve. Vše důkladně rukama propracujte a nechte odpočinout v lednici, ideálně do druhého dne.
- Vařené brambory oloupejte, nakrájejte na kolečka a rozložte je do pekáče vymazaného olejem. Na brambory přidejte na půlkolečka nakrájenou cibuli, osolte, opepřete a okmínujte.
- Masovou směs rozdělte na 16 dílů, vytvarujte z nich válečky a naskládejte je do pekáče na připravené brambory s cibulí.
- Vložte pekáč do trouby a pečte při 180 °C asi 30 minut, dokud není maso krásně propečené a brambory nezískají zlatavou barvu.
PRIMA TIP: Čevabčiči podávejte s plnotučnou hořčicí a na plátky nakrájenou cibulí.

Připravte čevapčiči s domácím ajvarem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Čevapčiči s domácím ajvarem podle Karolíny Kamberské