Suroviny
- těstoviny (např. makarony) 300 g
- sůl
- olivový olej 5 lžic
- cibule 1 ks
- oranžová paprika 1 ks
- anglická slanina 100 g
- zelený chřest 400 g
- vejce 8 ks
- plnotučné mléko 50 ml
- čerstvě mletý černý pepř
- hladkolistá petržel (na dozdobení)
Postup přípravy:
- Těstoviny uvařte ve velkém množství osolené vody na skus nebo použijte zbylé uvařené.
- Mezitím ve velké pánvi (vhodné do trouby) nebo větší zapékací míse rozehřejte olivový olej, na kterém nechte zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Přidejte na kostičky nakrájenou oranžovou papriku, nadrobno pokrájenou slaninu a na větší kousky nakrájený zelený chřest, který jste předtím zbavili dřevnatých částí. Vše společně krátce orestujte.
- Uvařené těstoviny sceďte, přidejte je k orestované zelenině a dobře promíchejte.
- Vejce prošlehejte s mlékem, podle chuti osolte a opepřete a směsí zalijte těstoviny v pánvi. Povrch uhlaďte a pečte v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 20–25 minut.
- Frittatu posypte najemno nasekanou hladkolistou petrželkou a ihned podávejte.
Chcete si připravit klasickou lahůdku z vajec? Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Francouzská vaječná omeleta
Nebo vyzkoušejte jiné varianty frittaty: