Špenátová frittata s mozzarellou
Zdroj: Sweet pixel blog
Špenátová frittata s mozzarellou
Zdroj:
Sweet pixel blog
Moje hodnocení
5x
Frittata je vaječná omeleta se zeleninou a sýrem, která se peče v troubě. V tomto rychlém a jednoduchém receptu jsou jako ingredience použité špenát, mozzarela a parmazán. Výhodou frittaty je, že do ní můžete použít jakoukoliv oblíbenou zeleninu, maso nebo sýr.
4 porce
60 minut
Suroviny
Vejce
8 ks
Mléko
200 ml
parmazán
30 g
Muškátový oříšek
1 špetka
Sůl
Pepř
Olivový olej
1 lžíce
Cibule
1 ks
Česnek
1 stroužek
mrazený špenát
300 g
Mozzarella
200 g
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 190 °C. Ve velké míse rozmíchejte vejce, přidejte mléko, parmazán a koření.
Ve velké žáruvzdorné pánvi rozehřejte olej. Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a vařte, dokud nezesklovatí. Poté přidejte na drobno nakrájený česnek a špenát a vařte několik minut.
Do pánve nalijte vaječnou směs, přidejte na kousky natrhanou mozzarelu a vařte asi 3 minuty. Směs nemíchejte.
Pánev dejte do trouby a pečte asi 15 minut, dokud není frittata hotová.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.