S vášní pro jídlo pro Whirpool

Ledničková frittata aneb parádní večeře z toho, co najdete v lednici

Moje hodnocení
2x

Situace, kdy je nutné spotřebovat různé zbytky z lednice, potkala více či méně často každého z nás. Jedním z velmi vděčných „zbytkových“ pokrmů je frittata, což je v podstatě vysoká omeleta, do které lze schovat různá zelenina, houby, bylinky, maso či uzeniny nebo sýry. Klidně do ní zakomponujte i zbylé přílohy, třeba uvařené brambory, špagety nebo rýži.

4 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na suché středně velké pánvi vyškvařte slaninu dozlatova a vyndejte stranou.
  2. Přidejte lžíci oleje a opečte na něm postupně plátky zeleniny, lehce je osolte a dejte také stranou.
  3. Opět přidejte lžíci oleje a opečte brambory dozlatova. Stáhněte plamen.
  4. Zakápněte zbylým olejem, vraťte opečenou zeleninu a slaninu.
  5. V misce prošlehejte vajíčka spolu se smetanou, dochuťte solí a pepřem a nalijte do pánve. Navrch přidejte sýr a pozvolna pod pokličkou zapékejte dozlatova 10-15 minut.
  6. Hotovou frittatu nechte vychladnout, nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte, případně zabalte na cesty.

Vyzkoušejte také frittatu s cuketou podle návodného videoreceptu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo pro Whirpool


Přečtěte si také

Recepty