Suroviny
- anglická slanina 50 g
- olej 3 lžíce
- zelenina (jarní cibulka, cuketa, paprika, cherry rajčata) 300 g
- vařené brambory 200 g
- vejce 6 ks
- smetana na vaření 100 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- tvrdý sýr (např. gouda, čedar) 40 g
Postup přípravy
- Na suché středně velké pánvi vyškvařte slaninu dozlatova a vyndejte stranou.
- Přidejte lžíci oleje a opečte na něm postupně plátky zeleniny, lehce je osolte a dejte také stranou.
- Opět přidejte lžíci oleje a opečte brambory dozlatova. Stáhněte plamen.
- Zakápněte zbylým olejem, vraťte opečenou zeleninu a slaninu.
- V misce prošlehejte vajíčka spolu se smetanou, dochuťte solí a pepřem a nalijte do pánve. Navrch přidejte sýr a pozvolna pod pokličkou zapékejte dozlatova 10-15 minut.
- Hotovou frittatu nechte vychladnout, nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte, případně zabalte na cesty.
Ledničková frittata aneb parádní večeře z toho, co najdete v lednici Zdroj: S vášní pro jídlo / Whirpool
Vyzkoušejte také frittatu s cuketou podle návodného videoreceptu