Těsto
- voda 500 ml
- máslo 100 g
- sůl (špetka soli)
- hladká mouka 200 g
- vejce 5 ks
Náplň
- tvaroh 750 g
- vanilkový cukr 3 sáčky
- smetana ke šlehání 600 ml
- ztužovač šlehačky 2 sáčky
- švestková povidla 250 g
- rum (Tuzemský) 50 ml
- moučkový cukr (na posypání)
Postup přípravy
- V hrnci přiveďte k varu vodu s máslem a solí, potom vmíchejte mouku. Hmotu za stálého míchání restujte tak dlouho, až se přestane přichytávat k hrnci. Do vychladlého těsta postupně zašlehejte vejce.
- Těsto rozdělte na poloviny a každou polovinu rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C a na její dno položte kastrůlek s horkou vodou. Těsto pečte asi 20 minut. Důležité je v průběhu pečení troubu neotvírat. Po upečení pláty nechte vychladnout.
- Tvaroh vyšlehejte se smetanou, vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky. Povidla smíchejte s rumem.
- Na jeden plát rozetřete povidla, na ta naneste tvarohovou náplň. Druhý plát rozkrájejte na čtverce a poskládejte navrch. Díky tomu se bude vychladlý dezert lépe krájet. Povrch poprašte moučkovým cukrem.