V troubě pečená frittata se slaninou, bramborami a jarní cibulkou
Zdroj: Špetka chuti
V troubě pečená frittata se slaninou, bramborami a jarní cibulkou
Zdroj:
Špetka chuti
Klasická kombinace chuti slaniny, cibulky a brambor dobře funguje i v této snadné a syté španělské omeletě. Díky bramborám je vydatnější, vejce poskytnou dávku bílkovin, která utiší hlad, a díky troše sýra bude úžasně chutná.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 220 °C.
-
Brambory uvařte v hrnci v osolené vodě až změknou, pak je slijte a nechte zchladnout.
-
Do velké pánve vhodné do trouby stříkněte trochu nízkotučného spreje na vaření a postavte na střední plamen. Přidejte nakrájenou cibuli a pár minut smažte, dokud nezhnědne, pak přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a smažte další 3 minuty, až bude téměř hotová. Přidejte jarní cibulku a smažte ještě 1 minutu.
-
Mezitím v misce prošlehejte vejce a lehce je osolte a opepřete.
-
Až budou cibulky a slanina hotové, vmíchejte k nim předvařené brambory a petrželku. Vlijte vejce a dvě minuty smažte, pak na povrchu rovnoměrně posypte nastrouhaným sýrem a dejte pánev na 10–15 minut do trouby, dokud se vejce neupečou a sýr nerozpustí. Chcete-li mít sýr trochu křupavější, dejte pánev na poslední 2 minuty pod gril.
-
Vytáhněte z trouby a podávejte.
V troubě pečená frittata se slaninou, bramborami a jarní cibulkou
Zdroj: Špetka chuti
V troubě pečená frittata se slaninou, bramborami a jarní cibulkou
Zdroj:
Špetka chuti