Suroviny
- jarní cibulka 6 ks
- brambory (oloupané a nakrájené na velikost sousta) 200 g
- nízkotučný sprej (na vaření)
- cibule (na plátky) 1 ks
- slanina (neuzená, nakrájená na kostičky) 6 plátků
- vejce 8 ks
- hladkolistá petržel (nasekaná) 4 g
- čedar (nízkotučný, nastrouhaný) 40 g
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 220 °C.
- Brambory uvařte v hrnci v osolené vodě až změknou, pak je slijte a nechte zchladnout.
- Do velké pánve vhodné do trouby stříkněte trochu nízkotučného spreje na vaření a postavte na střední plamen. Přidejte nakrájenou cibuli a pár minut smažte, dokud nezhnědne, pak přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a smažte další 3 minuty, až bude téměř hotová. Přidejte jarní cibulku a smažte ještě 1 minutu.
- Mezitím v misce prošlehejte vejce a lehce je osolte a opepřete.
- Až budou cibulky a slanina hotové, vmíchejte k nim předvařené brambory a petrželku. Vlijte vejce a dvě minuty smažte, pak na povrchu rovnoměrně posypte nastrouhaným sýrem a dejte pánev na 10–15 minut do trouby, dokud se vejce neupečou a sýr nerozpustí. Chcete-li mít sýr trochu křupavější, dejte pánev na poslední 2 minuty pod gril.
- Vytáhněte z trouby a podávejte.
V troubě pečená frittata se slaninou, bramborami a jarní cibulkou Zdroj: Špetka chuti