reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

V troubě pečená frittata se slaninou, bramborami a jarní cibulkou
Autor: Špetka chuti V troubě pečená frittata se slaninou, bramborami a jarní cibulkou

V troubě pečená frittata se slaninou, bramborami a jarní cibulkou

Hodnoceno: 3x
Klasická kombinace chuti slaniny, cibulky a brambor dobře funguje i v této snadné a syté španělské omeletě. Díky bramborám je vydatnější, vejce poskytnou dávku bílkovin, která utiší hlad, a díky troše sýra bude úžasně chutná.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 220 °C.
  2. Brambory uvařte v hrnci v osolené vodě až změknou, pak je slijte a nechte zchladnout.
  3. Do velké pánve vhodné do trouby stříkněte trochu nízkotučného spreje na vaření a postavte na střední plamen. Přidejte nakrájenou cibuli a pár minut smažte, dokud nezhnědne, pak přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a smažte další 3 minuty, až bude téměř hotová. Přidejte jarní cibulku a smažte ještě 1 minutu.
  4. Mezitím v misce prošlehejte vejce a lehce je osolte a opepřete.
  5. Až budou cibulky a slanina hotové, vmíchejte k nim předvařené brambory a petrželku. Vlijte vejce a dvě minuty smažte, pak na povrchu rovnoměrně posypte nastrouhaným sýrem a dejte pánev na 10–15 minut do trouby, dokud se vejce neupečou a sýr nerozpustí. Chcete-li mít sýr trochu křupavější, dejte pánev na poslední 2 minuty pod gril.
  6. Vytáhněte z trouby a podávejte.
V troubě pečená frittata se slaninou, bramborami a jarní cibulkou
Autor: Špetka chuti V troubě pečená frittata se slaninou, bramborami a jarní cibulkou

reklama

Špetka chuti
Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

Kate a Kay vedly společně 12 let restauraci v Británii, když zjistily, že se jejich oblečení podezřele zmenšuje. Místo tvrdé diety se pečlivě podívaly na to, co každý den jedí a rozhodly se upravit svůj jídelníček tak, aby si jídlo stále užívaly, ale zbytečně nekynuly. Za rok zhubly dohromady téměř 80 kg a rozhodly se o své zkušenosti podělit.

Blog pinchofnom.com zaznamenal raketový úspěch, stejně jako zájem fanoušků na sociálních sítích. Očekávaná kniha Pinch of Nom – Špetka chuti konečně vychází i v češtině. Obsahuje sto lákavých, lahodných a zároveň jednoduchých receptů, z nichž třetina je vegetariánská. Každý recept zkouší dvacet členů komunity Pinch of Nom, kteří zaručují, že výsledný pokrm je skutečně zdravý, chutný a mimořádně snadný na přípravu. Užijte si mlsání bez výčitek a zjistěte, že dobře jíst může být báječná zábava bez únavného počítání kalorií. 

Vydalo nakladatelství Esence

Související témata: frittata , vejce , jarní cibulka , slanina , brambory , Malá jídla