Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Najděte si recept
Na co máte chuť?

V troubě pečená frittata se slaninou, bramborami a jarní cibulkou
Suroviny (4 porce)
- brambory, oloupané a nakrájené na velikost sousta 200 g
- mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
- nízkotučný sprej na vaření
- cibule, na plátky 1 ks
- neuzená slanina, nakrájená na kostičky 6 plátků
- jarní cibulky, očištěné a nakrájené 6 ks
- vejce 8 ks
- hladkolistá petržel, nasekaná 4 g
- nízkotučný čedar, nastrouhaný 40 g
Postup
- Troubu předehřejte na 220 °C.
- Brambory uvařte v hrnci v osolené vodě až změknou, pak je slijte a nechte zchladnout.
- Do velké pánve vhodné do trouby stříkněte trochu nízkotučného spreje na vaření a postavte na střední plamen. Přidejte nakrájenou cibuli a pár minut smažte, dokud nezhnědne, pak přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a smažte další 3 minuty, až bude téměř hotová. Přidejte jarní cibulku a smažte ještě 1 minutu.
- Mezitím v misce prošlehejte vejce a lehce je osolte a opepřete.
- Až budou cibulky a slanina hotové, vmíchejte k nim předvařené brambory a petrželku. Vlijte vejce a dvě minuty smažte, pak na povrchu rovnoměrně posypte nastrouhaným sýrem a dejte pánev na 10–15 minut do trouby, dokud se vejce neupečou a sýr nerozpustí. Chcete-li mít sýr trochu křupavější, dejte pánev na poslední 2 minuty pod gril.
- Vytáhněte z trouby a podávejte.
Špetka chuti
Kate a Kay vedly společně 12 let restauraci v Británii, když zjistily, že se jejich oblečení podezřele zmenšuje. Místo tvrdé diety se pečlivě podívaly na to, co každý den jedí a rozhodly se upravit svůj jídelníček tak, aby si jídlo stále užívaly, ale zbytečně nekynuly. Za rok zhubly dohromady téměř 80 kg a rozhodly se o své zkušenosti podělit.
Blog pinchofnom.com zaznamenal raketový úspěch, stejně jako zájem fanoušků na sociálních sítích. Očekávaná kniha Pinch of Nom – Špetka chuti konečně vychází i v češtině. Obsahuje sto lákavých, lahodných a zároveň jednoduchých receptů, z nichž třetina je vegetariánská. Každý recept zkouší dvacet členů komunity Pinch of Nom, kteří zaručují, že výsledný pokrm je skutečně zdravý, chutný a mimořádně snadný na přípravu. Užijte si mlsání bez výčitek a zjistěte, že dobře jíst může být báječná zábava bez únavného počítání kalorií.
Vydalo nakladatelství Esence.