Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

V troubě pečená frittata se slaninou, bramborami a jarní cibulkou

Moje hodnocení
4x

Klasická kombinace chuti slaniny, cibulky a brambor dobře funguje i v této snadné a syté španělské omeletě. Díky bramborám je vydatnější, vejce poskytnou dávku bílkovin, která utiší hlad, a díky troše sýra bude úžasně chutná.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • brambory (brambory, oloupané a nakrájené na velikost sousta) 200 g
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • nízkotučný sprej na vaření
  • cibule, na plátky 1 ks
  • slanina (neuzená slanina, nakrájená na kostičky) 6 plátků
  • jarní cibulka (jarní cibulky, očištěné a nakrájené) 6 ks
  • vejce 8 ks
  • hladkolistá petržel, nasekaná 4 g
  • čedar (nízkotučný čedar, nastrouhaný) 40 g

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C.
  2. Brambory uvařte v hrnci v osolené vodě až změknou, pak je slijte a nechte zchladnout.
  3. Do velké pánve vhodné do trouby stříkněte trochu nízkotučného spreje na vaření a postavte na střední plamen. Přidejte nakrájenou cibuli a pár minut smažte, dokud nezhnědne, pak přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a smažte další 3 minuty, až bude téměř hotová. Přidejte jarní cibulku a smažte ještě 1 minutu.
  4. Mezitím v misce prošlehejte vejce a lehce je osolte a opepřete.
  5. Až budou cibulky a slanina hotové, vmíchejte k nim předvařené brambory a petrželku. Vlijte vejce a dvě minuty smažte, pak na povrchu rovnoměrně posypte nastrouhaným sýrem a dejte pánev na 10–15 minut do trouby, dokud se vejce neupečou a sýr nerozpustí. Chcete-li mít sýr trochu křupavější, dejte pánev na poslední 2 minuty pod gril.
  6. Vytáhněte z trouby a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

luxor

Autorky populárního blogu Pinch of Nom (Špetka chuti) už jsme vám představovali při překladu jejich stejnojmenné první kuchařky. Dvě kamarádky se rozhodly zhubnout, a přitom vařit stále chutně i pro širší rodinu. Vyzkoušely spoustu receptů a způsobů, až objevily ten, který jim vyhovuje. Udržet si dlouhodobě ideální váhu je možné pouze při pravidelném stravování a když jsou jídla nejen zdravá, ale i dobrá. Úspěch jejich blogu a kuchařek svědčí o tom, že tento způsob vyhovuje i mnoha dalším lidem. A tak napsaly druhou kuchařku Další špetka chuti s podtitulem Každodenní odlehčení. Uvádějí v ní stovku receptů na vydatné snídaně, lehké obědy, včetně rodinných či slavnostnějších, rychlé večeře i dezerty a zdravé variace jídel z rychlého občerstvení. Polovina receptů je vegetariánských a všechny mají méně než 400 kalorií na porci. 

Vydalo nakladatelství Esence (Euromedia).


Přečtěte si také

Recepty