Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

V troubě pečená frittata se slaninou, bramborami a jarní cibulkou

Moje hodnocení
25x

Klasická kombinace chuti slaniny, cibulky a brambor dobře funguje i v této snadné a syté španělské omeletě. Díky bramborám je vydatnější, vejce poskytnou dávku bílkovin, která utiší hlad, a díky troše sýra bude úžasně chutná.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C.
  2. Brambory uvařte v hrnci v osolené vodě až změknou, pak je slijte a nechte zchladnout.
  3. Do velké pánve vhodné do trouby stříkněte trochu nízkotučného spreje na vaření a postavte na střední plamen. Přidejte nakrájenou cibuli a pár minut smažte, dokud nezhnědne, pak přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a smažte další 3 minuty, až bude téměř hotová. Přidejte jarní cibulku a smažte ještě 1 minutu.
  4. Mezitím v misce prošlehejte vejce a lehce je osolte a opepřete.
  5. Až budou cibulky a slanina hotové, vmíchejte k nim předvařené brambory a petrželku. Vlijte vejce a dvě minuty smažte, pak na povrchu rovnoměrně posypte nastrouhaným sýrem a dejte pánev na 10–15 minut do trouby, dokud se vejce neupečou a sýr nerozpustí. Chcete-li mít sýr trochu křupavější, dejte pánev na poslední 2 minuty pod gril.
  6. Vytáhněte z trouby a podávejte.

Zdroj receptu

Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

luxor

Autorky populárního blogu Pinch of Nom (Špetka chuti) už jsme vám představovali při překladu jejich stejnojmenné první kuchařky. Dvě kamarádky se rozhodly zhubnout, a přitom vařit stále chutně i pro širší rodinu. Vyzkoušely spoustu receptů a způsobů, až objevily ten, který jim vyhovuje. Udržet si dlouhodobě ideální váhu je možné pouze při pravidelném stravování a když jsou jídla nejen zdravá, ale i dobrá. Úspěch jejich blogu a kuchařek svědčí o tom, že tento způsob vyhovuje i mnoha dalším lidem. A tak napsaly druhou kuchařku Další špetka chuti s podtitulem Každodenní odlehčení. Uvádějí v ní stovku receptů na vydatné snídaně, lehké obědy, včetně rodinných či slavnostnějších, rychlé večeře i dezerty a zdravé variace jídel z rychlého občerstvení. Polovina receptů je vegetariánských a všechny mají méně než 400 kalorií na porci. 

Vydalo nakladatelství Esence (Euromedia).


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů