Suroviny
- červená cibule 1 ks
- olivový olej
- máslová dýně 400 g
- klobása 250 g
- kapusta (nakrájená) 1 hrst
- vejce 8 ks
- zakysaná smetana 150 ml
- feta 150 g
- sůl
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C. Červenou cibuli nakrájejte na měsíčky a nechte pozvolna zkaramelizovat na rozehřátém oleji v pánvi s kovovou rukojetí, kterou je možné vložit do trouby. Přidejte nakrájenou dýni a klobásu, osolte a opečte doměkka. Po chvíli přihoďte nakrájenou kapustu a ještě pár minut opékejte.
- Vajíčka prošlehejte se zakysanou smetanou a nalijte do pánve. Posypte nakrájenou fetou a dejte na půl hodiny zapéct do trouby. Pokud nemáte pánev vhodnou do trouby, pečte frittatu 20 minut na mírném ohni.
Dýňová frittata s klobásou, kapustou a sýrem feta Zdroj: archiv Albert