archiv Albert

Dýňová frittata s klobásou, kapustou a sýrem feta

Moje hodnocení
16x

Jakmile jednou objevíte kouzlo frittaty, budete ji dělat zaručeně velmi často. Je to totiž jedna z nejjednodušších večeří, které zvládnete připravit během chvíle a náplň můžete volně proměňovat podle stavu zásob ve vaší lednici. Dnes vyzkoušejte tuhle vyladěnou verzi s dýní, kapustou, klobásou a slaným sýrem.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Červenou cibuli nakrájejte na měsíčky a nechte pozvolna zkaramelizovat na rozehřátém oleji v pánvi s kovovou rukojetí, kterou je možné vložit do trouby. Přidejte nakrájenou dýni a klobásu, osolte a opečte doměkka. Po chvíli přihoďte nakrájenou kapustu a ještě pár minut opékejte.
  2. Vajíčka prošlehejte se zakysanou smetanou a nalijte do pánve. Posypte nakrájenou fetou a dejte na půl hodiny zapéct do trouby. Pokud nemáte pánev vhodnou do trouby, pečte frittatu 20 minut na mírném ohni.

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů