Najděte si recept
Na co máte chuť?

Dýňová frittata s klobásou, kapustou a sýrem feta
Jakmile jednou objevíte kouzlo frittaty, budete ji dělat zaručeně velmi často. Je to totiž jedna z nejjednodušších večeří, které zvládnete připravit během chvíle a náplň můžete volně proměňovat podle stavu zásob ve vaší lednici. Dnes vyzkoušejte tuhle vyladěnou verzi s dýní, kapustou, klobásou a slaným sýrem.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- červená cibule 1 ks
- olivový olej
- máslová dýně 400 g
- klobása 250 g
- sůl
- kapusta, nakrájená 1 hrst
- vejce 8 ks
- zakysaná smetana 150 ml
- sýr feta 150 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Červenou cibuli nakrájejte na měsíčky a nechte pozvolna zkaramelizovat na rozehřátém oleji v pánvi s kovovou rukojetí, kterou je možné vložit do trouby. Přidejte nakrájenou dýni a klobásu, osolte a opečte doměkka. Po chvíli přihoďte nakrájenou kapustu a ještě pár minut opékejte.
- Vajíčka prošlehejte se zakysanou smetanou a nalijte do pánve. Posypte nakrájenou fetou a dejte na půl hodiny zapéct do trouby. Pokud nemáte pánev vhodnou do trouby, pečte frittatu 20 minut na mírném ohni.