Najděte si recept
Na co máte chuť?

S Klárou v kuchyni: Frittata s dýní, mangoldem a fetou
Pokud máte doma pár vajec, máte i základ na výbornou a rychlou večeři (oběd, snídani...). Do frittaty lze schovat kdejaký kousek zbylé zeleniny, masa či uzeniny nebo sýra a během chvilky tak vykouzlíte opravdu výborné jídlo. Vyzkoušejte tuhle verzi, která krásně pasuje k babímu létu.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- přepuštěné máslo 1 lžíce
- cibule 1 ks
- menší dýně (hokkaido nebo máslová) 1/2 ks
- velké listy mangoldu 3 ks
- klobása chorizo 80 g
- vejce 6 ks
- smetana ke šlehání 75 ml
- sůl a čerstvě namletý pepř
- uzená paprika 1/2 lžičky
- sušená nebo čerstvá šalvěj 1/2 lžičky
- sýr feta 100 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve velké nepřilnavé pánvi vhodné do trouby rozpusťte přepuštěné máslo a orestujte na něm cibuli nakrájenou nahrubo a dýni na malé kostičky (dýni hokkaido nemusíte loupat, máslovou oloupejte).
- Po 5 minutách přidejte na kousky nakrájené řapíky z mangoldu a chorizo klobásu na půlkolečka a restujte další 3 minuty.
- Mezitím v míse promíchejte vejce, šlehačku, sůl, pepř, uzenou papriku a šalvěj.
- Do pánve přihoďte nasekané listy mangoldu, nechte minutu zavadnout a poté zalijte vaječnou směsí, zamíchejte a navrch nadrobte sýr feta.
- Pánev přesuňte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte 15–20 minut,
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))