Suroviny
- přepuštěné máslo 1 lžíce
- cibule 1 ks
- dýně (menší,hokkaido nebo máslová) 1/2 ks
- mangold (velké listy ) 3 ks
- klobása chorizo 80 g
- vejce 6 ks
- smetana ke šlehání 75 ml
- uzená paprika 1/2 lžičky
- šalvěj (sušená nebo čerstvá ) 1/2 lžičky
- feta 100 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve velké nepřilnavé pánvi vhodné do trouby rozpusťte přepuštěné máslo a orestujte na něm cibuli nakrájenou nahrubo a dýni na malé kostičky (dýni hokkaido nemusíte loupat, máslovou oloupejte).
- Po 5 minutách přidejte na kousky nakrájené řapíky z mangoldu a chorizo klobásu na půlkolečka a restujte další 3 minuty.
- Mezitím v míse promíchejte vejce, šlehačku, sůl, pepř, uzenou papriku a šalvěj.
- Do pánve přihoďte nasekané listy mangoldu, nechte minutu zavadnout a poté zalijte vaječnou směsí, zamíchejte a navrch nadrobte sýr feta.
- Pánev přesuňte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte 15–20 minut,
S Klárou v kuchyni: Frittata s dýní, mangoldem a fetou 2 Zdroj: Klára Michalová