S Klárou v kuchyni: Frittata s dýní, mangoldem a fetou
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Frittata s dýní, mangoldem a fetou
Zdroj:
Klára Michalová
Pokud máte doma pár vajec, máte i základ na výbornou a rychlou večeři (oběd, snídani...). Do frittaty lze schovat kdejaký kousek zbylé zeleniny, masa či uzeniny nebo sýra a během chvilky tak vykouzlíte opravdu výborné jídlo. Vyzkoušejte tuhle verzi, která krásně pasuje k babímu létu.
Postup přípravy
-
Ve velké nepřilnavé pánvi vhodné do trouby rozpusťte přepuštěné máslo a orestujte na něm cibuli nakrájenou nahrubo a dýni na malé kostičky (dýni hokkaido nemusíte loupat, máslovou oloupejte).
-
Po 5 minutách přidejte na kousky nakrájené řapíky z mangoldu a chorizo klobásu na půlkolečka a restujte další 3 minuty.
-
Mezitím v míse promíchejte vejce, šlehačku, sůl, pepř, uzenou papriku a šalvěj.
-
Do pánve přihoďte nasekané listy mangoldu, nechte minutu zavadnout a poté zalijte vaječnou směsí, zamíchejte a navrch nadrobte sýr feta.
-
Pánev přesuňte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte 15–20 minut,
S Klárou v kuchyni: Frittata s dýní, mangoldem a fetou 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Frittata s dýní, mangoldem a fetou 2
Zdroj:
Klára Michalová