Suroviny
- brambory (oloupané a na kostičky) 175 g
- olivový olej 1 lžíce
- cibule (na tenké plátky) 1 ks
- červená paprika (zbavená semínek a na kostičky) 1 ks
- vejce (velké) 4 ks
- voda (studená) 1 lžíce
- sůl
- tymián (nebo oregano, nadrobno) 1 lžička
- pepř
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na vyšší stupeň. Brambory povařte v lehce osolené vodě asi 5 minut lehce doměkka. Sceďte.
- Na plotně rozehřejte větší pánev (s odnímatelnou rukojetí/s rukojetí do trouby), přilijte olej a restujte na něm cibuli asi 3–4 minuty, doměkka – ne dohněda.
- Přidejte uvařené brambory, papriku a zvyšte plamen. Restujte další 2–3 minuty, dokud brambory lehce nezazlátnou, občas promíchejte.
- Vejce rozšlehejte ve vodě, osolte, opepřete a poté vmíchejte bylinky.
- Vaječnou směs přelijte přes brambory a papriku v pánvi, povařte na středním plameni asi 2–3 minuty.
- Pánev vložte do trouby a zapékejte další 2 minuty do zlatohněda.