Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

Jak na francouzskou omeletu krok za krokem

Jak na francouzskou omeletu

Jak na francouzskou omeletu Zdroj: Kublanka.cz

  • Zavřít

Jak na francouzskou omeletu Zdroj: Kublanka.cz

Snažíte se doma připravit vláčnou vaječnou omeletu, ale většinou vám vznikne spíš usušený svítek? Nezoufejte, tady máte recept hezky krok za krokem, podle kterého to hravě zvládnete! ;)

Pokud se vám ale náhodou klasická verze omelety omrzí, můžete ji naplnit. Máte v podstatě 3 možnosti:

1) vybrané přísady (nejčastěji čerstvé bylinky) najemno nasekejte a vmíchejte je přímo do rozšlehaných vajec

2) omeletu posypte například nastrouhaným sýrem, šunkou těsně před stočením

3) naplňte již stočenou omeletu tak, že ji vodorovně nakrojíte a vzniklou kapsu naplníte například uzenou rybou

Francouzská omeleta

Ingredience (na 1 omeletu):

3 čerstvá vejce, 2 lžíce másla pokojové teploty, sůl, čerstvě mletý bílý pepř, vločková sůl, 1 lžíce najemno nakrájené pažitky

1. Prošlehejte

Vejce vyklepněte do misky a vidličkou je důkladně prošlehejte. Šlehejte až do okamžiku, kdy je žloutek a bílek dokonale spojený a na hladině se vytvoří jemné bublinky. Případné neprošlehané zbytky vajec odstraníte přecezením přes jemný cedník.

2. Použijte máslo

Do studené pánve s nepřilnavým povrchem a zaoblenými okraji dna o průměru 20 cm dejte 1 lžíci másla a nechte ji rozpustit na mírném ohni.

Pokud dáte máslo do horké pánve, začne se máslo ihned přepalovat. A to rozhodně nechcete…

3. Jemně okořeňte

Jakmile začne máslo pěnit, vlijte do pánve prošlehaná vejce, přidejte špetku soli a bílého pepře.

Černý pepř raději nepoužívejte, protože jeho chuť přebije jemnou chuť vajec.

4. Míchejte

Pomocí silikonové stěrky začněte vejce ihned míchat. Zároveň druhou rukou pohybujte s pánvičkou dopředu a dozadu. Jakmile vajíčka získají strukturu krémových míchaných vajíček (polotekutá a mírně hrudkovitá), přestaňte s mícháním, povrch omelety urovnejte a nechte ji krátký okamžik dojít (30-60 sekund).

V tento okamžik by měla být omeleta na dně již ztuhlá a na povrchu stále krásně krémová.

5. Stočte

Stěrkou uvolněte omeletu od boků pánvičky, pánvičku nakloňte, pomocí stěrky ji v pánvičce srolujte a přesuňte na předehřátý talíř. Šev omelety by měl být na spodní straně, omeleta by měla mít doutníkový tvar a její barva by měla být krásně žlutá.

6. Podávejte

Povrch srolované omelety potřeme máslem, posypeme najemno nasekanou pažitkou a vločkovou solí.

Kublanka vaří doma

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.

Kublanka vaří doma. Foto: Copyright © 2017 Euromedia Group, a.s. a Yuliya Navitskaya

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jak na to postup omeleta vaření ingredience vejce

Návrhy pro vás

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Recepty

Zeleninová čalamáda s václavkami

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Předkrmy a chuťovky

Jemná játrová paštika se švestkovým želé

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Pečivo

Poklady německé kuchyně: Bramborový chleba

Maso

Poklady portugalské kuchyně: Žemle plněná vepřovými plátky


Přečtěte si také

Předkrmy a chuťovky

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Soutěžící

Šárka Veselá Nováková

Novinky

Speciality se šťavnatým hroznovým vínem, které musíte letos ochutnat

Prostřeno!

Prostřeno: Míša řezy

Prostřeno!

Prostřeno: Hovězí na houbách s rýží

Prostřeno!

Prostřeno: Hrášková polévka

Prostřeno!

Prostřeno: Tapas

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Těstoviny

Skromně a chutně: Těstoviny cacio e pepe ricotta podle Pasta Queen

Přílohy

Gnocchi alla Sorrentina – domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou podle Pasta Queen

Sladké
10

Černá roláda s kakaem a čokoládou podle Cukrařinky

Recepty

Meruňkový koláč s křupavou drobenkou s pekanovými ořechy

Sladké

Čokoládové cruffiny: Světový hit všech milovníků sladkého pečení

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Předkrmy a chuťovky

Jemná játrová paštika se švestkovým želé

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Grilování
19

Plněné grilované žampiony se slaninou, modrým sýrem a zeleninovým salátem s kuskusem

Recepty

Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Ryby a mořské plody

Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Ryby a mořské plody

Skromně a chutně: Bramborový koláč s uzenou makrelou

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Recepty

Gobova juha – slovinská houbová polévka z hříbků

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Předkrmy a chuťovky

Jemná játrová paštika se švestkovým želé

Pečivo

Poklady německé kuchyně: Bramborový chleba

Recepty

Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

Vegetariánské

Křupavé tofu smažené na pánvi se sladkokyselou omáčkou v asijském stylu

Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Zavařeniny

Zavařujeme: Švestkový džem s vůní perníčků

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Recepty

Utopencův salát se špekáčky a kysaným zelím

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

Maso

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

Přílohy

Tak trochu jiné halušky s brynzou, slaninovým pyré, zeleninou a bramborovou slámou

prima-cnn-news

Detaily tragického výbuchu na Prostějovsku: Dům patřil hasiči, policie nevylučuje trestný čin Zelenskyj o Polsku? To se fakt nepovedlo, sorry, tvrdí Černochová. Ohradil se i Kalousek Zdravotnictví se řítí do zdi. Proč budou Česku zoufale chybět lékaři i základní péče?

prima-zeny

Marika Gombitová se stáhla z veřejného života. Potřebovala jsem nabrat síly, říká Sandra Nováková si pochvaluje mateřskou výhodu. Ze syna Mikuláše jí vyrostl kolega Martin Písařík se proměnil v dědečka Rakytníka. V převleku je k nepoznání

prima-zoom

Jak lidstvo málem vyhynulo? Zabijácký rosomák usmrtí i ledního medvěda. Podívejte se, jak nahání celou medvědí rodinu Brutálně zabili 4 lidi během 26 hodin. Josef Kott trvá na své verzi a chce na svobodu

prima-fresh

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty Speciality se šťavnatým hroznovým vínem, které musíte letos ochutnat

prima-cool

Legenda z Hvězdné brány ve Star Wars Tarantino má pravdu, přiznal jeden z nejslavnějších superhrdinů od Marvelu Apple má problém. Novinka představená s iPhony 15 je podle uživatelů špatný vtip

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? Podle Ladislava Poety Zemana je rap autentický, v Česku se proto vraždit nebude Toužíte po perfektní pleti? Základem je každodenní péče, a především neustálá hydratace...

lajk

Může pít legálně! Se sklenkou v ruce slavila Kordulka Stropnická narozeniny už od rána Výsměch a totální ponížení? Kráska tvrdí, že Muradov ke své Sabině shání bokovky Jak vypadá kočka z Pobřežní hlídky dnes? Proti času nemůže bojovat žádná kráska

prima-living

Bydlení Patricie Pagáčové: Manželovi nabídla, ať se nemačká pod jednou střechou s tchyní Osmany Laffita s manželem si vyladili dokonalé bydlení. Z hvězdárny udělali kubánský ráj Postavičky z kaštanů a dalších podzimních plodů děti zabaví. Využijte i plastelínu!

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.