Suroviny
- Máslo 100 g
- mrkev 100 g
- celer 100 g
- kořenová petržel 100 g
- Cibule 1 ks
- hladká mouka 50 g
- čerstvé hřiby 200 g
- Smetana 150 ml
- vývar nebo voda 500 ml
- sůl a čerstvě namletý pepř
Článek
20 receptů pro milovníky houbových polévek
Jakmile odstartuje houbová sezona, je konverzační téma jasné! Rostou? A kde rostou? A co z nich vaříte? No přece brambračku s houbami :) Pokud patříte mezi milovníky hub,...
Postup přípravy
- Na másle orestujte dozlatova nakrájenou kořenovou zeleninu, přidejte nakrájenou cibuli a krátce orestujte.
- Zaprašte hladkou moukou, zalijte vývarem, osolte, opepřete a provařte společně s očištěnými a nakrájenými hříbky cca 20 minut.
- Zalijte smetanou a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.