Suroviny
- vejce 6 ks
- zelený chřest 1 svazek (12 stonků)
- olivový olej 1 lžíce
- máslo oříšek
- kozí sýr
- rukola (nebo baby špenát)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Všechny recepty s chřestem na jednom místě najdete v našem speciálu
Postup přípravy
- V nejlépe litinové 19 cm pánvi (nebo takové, kterou lze dát i do trouby) rozehřejte olivový olej a orestujte na něm chřest. Stonky můžete nechat vcelku nebo je nakrájejte zhruba na třetiny.
- V misce rozšlehejte vidličkou vejce, osolte a opepřete podle chuti.
- Na chřest přihoďte natrhanou rukolu (trochu si nechte stranou na závěr na ozdobu).
- Vejce nalijte do pánve a smažte zhruba 4 minuty, až frittata na okrajích jemně zezlátne.
- Pánev přendejte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte cca 15 minut - na povrchu bude frittata zlatavá a celá krásně nadýchaná.
- Na závěr posypte kousky kozího sýra a zbylou čerstvou rukolou. Servírujte teplé či studené.
Jarní frittata s chřestem, rukolou a kozím sýrem; Zdroj: Vylízaný talíř
Jarní frittata s chřestem, rukolou a kozím sýrem; Zdroj: Vylízaný talíř
Vylízaný talíř
Tereza Zdroj: Vylízaný talíř
Terezie chce na svém blogu www.vylizanytalir.cz ukázat, že hranice mezi zdravým a geniálně chutným jídlem neexistuje a že i hard core foodies si přijdou na své a zároveň budou jíst zdravě a cítit se o poznání lépe. Život v New Yorku ji nakazil používáním všech možných superfoods, ořechů, semínek, vhodnou kombinací zeleniny a hlavně vařením z kvalitních, opravdových, lokálních potravin.
Díky dlouhodobým zdravotním potížím má poměrně rozsáhlé znalosti o tom, jak správným jídlem svému tělu pomoci, aby fungovalo lépe, bez bolestí a omezení. Svoje recepty se snaží koncipovat tak, aby byly pokud možno časově nenáročné a zvládli jste je při klasické rodinné a pracovní honičce. Jejím cílem je především ukázat, že na bezlepkové dietě a "zdravém životním stylu" není nic děsivého, není to ortel smrti pod taktovkou mdlých a suchých pokrmů, a že nemusíte rezignovat na dobrou paštičku a pořádně propečenou flákotu. Není ani nutriční specialistka ani kuchařka ani novinářka. Jídlo ji prostě jenom baví, a pokud bude vás bavit si o něm číst, bude to pro ni tou největší odměnou..