Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Kamila Ulčová

Hit týdne

Další hity

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Tiramisu kuličky
Tiramisu kuličky
Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Česká národní jídla: znáte příběhy našich gastronomických klenotů?

Česká národní jídla a jejich příběhy

Česká národní jídla a jejich příběhy Zdroj: iStock

  • Zavřít
Česká národní jídla a jejich příběhy

Česká národní jídla a jejich příběhy Zdroj: iStock

Není to jen státní hymna, velký a malý znak nebo symbol lípy, co nás označuje jako Čechy. Láska, i ta k zemi, prochází totiž, jak známo, žaludkem! Víte, kde se vzala typická česká jídla?

Seznam.cz banner

Umíte si představit normální českou hospodu, kde nemají řízek, guláš nebo knedlo vepřo zelo? Těžko! To je prostě základ, a i když se snažíme jíst čím dál zdravěji, stejně máme lásku k typické české kuchyni zakódovanou v genech. Alespoň občas si prostě musíme dát svíčkovou od maminky, aby život za něco stál. Pojďme na malou procházku po stopách našich typických národních jídel.

ŘÍZEK S BRAMBOROVÝM SALÁTEM

Větší klasiku by pohledal. Znáte někoho, kdo by neměl rád vykřupaný řízek jako kolo od vozu doplněný domácím bramborovým salátem? Přitom toto tolik oblíbené jídlo v Česku zakořenilo vlastně poměrně nedávno a našinec ho nevynalezl, ale převzal. Jak vznikl bramborový salát, nikdo přesně neví. Za jeho původem zřejmě stojí francouzský kuchař, který ho v Rusku připravoval pro moskevskou honoraci. První recept na kapra s bramborovým salátem se do českých kuchařek dostal až v roce 1924. Salát tehdy ještě neobsahoval kořenovou zeleninu, ale majonézy bohatě. Tak se bramborový salát usídlil na svátečních tabulích Čechů a k němu se nejlépe hodí dobrý obalovaný řízek. Traduje se, že za jeho rozšířením stojí rakouský maršál Radecký, který si při tažení v Itálii pochutnal na Cotoletta alla Milanese. Maso v trojobalu mu hrozně zachutnalo a recept s ním putoval do Vídně. Odtud importem přes české krajany k nám a už se nás nepustil!

Nejlepší smažený vepřový řízek krok za krokem
Recepty

Nejlepší smažený vepřový řízek krok za krokem

52

SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

Zamotaný a zavádějící název nemá nic společného se svíčkami a vlastně ani s nejdražším kusem hovězího. Svíčková je poprvé zmiňována v první kuchařce u nás nazvané „Domácí kuchařka” a vydané roku 1826, jejíž autorka je proslulá Magdalena Dobromila Rettigová! Svíčková tu ještě není v současné podobě s kořenovou zeleninou a možná byste netušili, že jde o totéž jídlo. Řekněme, že Rettigová představila jakousi praverzi naší klasiky a čas se postaral o její současnou podobu.

Připravte si dokonalou svíčkovou omáčku s moravským knedlíkem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

KNEDLO VEPŘO ZELO

Neboli knedlíky s vepřovým a zelím. Někdy se k příloze jí vepřové karé, někdy tučnější maso známé jako „moravský vrabec“. V každém případě je to dobrota, po které jen tak nevyskočíte na nohy. A je opravdu unikátně česká! Sice má původ v 19. století za dob císaře Franze Josefa, ale pochází vlastně z Prahy. To jeden pražský restauratér vynalezl unikátní pokrm, který do té doby neznala žádná kuchařská kniha, a to vepřové s knedlíkem a zelím, dnes nám dobře známé knedlo vepřo zelo.

Česká klasika: Vepřo knedlo zelo s pečeným bůčkem, mléčnými knedlíky a červeným zelím
Recepty

Česká klasika: Vepřo knedlo zelo s pečeným bůčkem, mléčnými knedlíky a červeným zelím

48

GULÁŠ

Máte ho raději s knedlíkem, kolínky nebo jen s chlebem? Asi každý trochu zasvěcený tuší, že jeho původ budeme hledat v Maďarsku. Historie guláše začíná už v 9. století kdesi v maďarské pustě, kde si pastevec „Gulyás“ připravoval na ohni v kotlíku svou oblíbenou vydatnou masitou polévku s cibulí a paprikou. To je vlastně tradiční maďarská verze, ve které byla častou přísadou také mrkev a malé bílé knedlíčky zvané csipetke. Z Maďarska se tento pokrm rozšířil po celé Evropě, u nás jako hustá omáčka. Nutno říci, že guláš už vařila paní Magdalena Dobromila, a když v roce 1805 vydala v Karlových Varech Maria Anna Neudecker svou knihu Bavorská kuchařka v Čechách, založila skutečnou gulášovou tradici u nás.

Vyzkoušejte pravý hospodský hovězí guláš podle videoreceptu krok za krokem

Kompletní recept najdete ZDE

BUCHTY

Co by to bylo za českou pohádku, kdyby v ní nebyly buchty k pochutnání. Makové, povidlové, tvarohové nebo se švestkami… Historie buchet je hluboká, vlastně od dob, kdy lidé přišli na účinky působení kvasinek a vzduchu. Placky, které se tehdy vyráběly, příjemně zvětšily svůj objem a získaly novou strukturu a krásnou vůni. Proto se už v 17. století vyráběly zadělané a nakynuté slané buchty, které se polévaly tenkrát jen máslem. Tehdy se ještě nepekly, ale jen vařily. Náplně do sladkých buchet se začaly dávat až později.

Honzovy kynuté buchty s hruškovými povidly Sladké

Honzovy kynuté buchty s hruškovými povidly

17
Habánské kynuté buchty Recepty

Habánské kynuté buchty

19
Kynuté buchty makové a tvarohové  –  klasický český moučník jako od babičky Recepty

Kynuté buchty makové a tvarohové – klasický český moučník jako od babičky

54
Honzovy buchty: makové a tvarohové Recepty

Honzovy buchty: makové a tvarohové

24
Makové buchty s vanilkovou omáčkou Recepty

Makové buchty s vanilkovou omáčkou

27
Honzovy povidlové buchty Recepty

Honzovy povidlové buchty

23

ŠTRÚDL

Každý asi ví, že štrúdl je Rakušák jak poleno a dělají ho tam dodnes vynikající! Do Vídně proudily za monarchie mraky českých služtiček, které přivážely i vyvážely recepty, a tak se česká a rakouská kuchyně velice rychle prolnuly. To platí i o moučnících, jejichž je štrúdl nekorunovaným králem. Avšak ani on nemá své prapředky u Alp, ale daleko za nimi, až u osmanských Turků! Ti si s sebou na válečné výpravy brali své kuchaře a pekaře, kteří jim připravovali pečivo z listového těsta známé jako börek. Kudy Turci táhli, tam vznikaly nejrůznější börkem inspirované recepty. Teprve v Rakousku těsto naplnili kombinací jablek, skořice a rozinek a od roku 1696 máme štrúdl.

Naprosto nejlepší recepty na sladké záviny a štrúdly

Naprosto nejlepší recepty na sladké záviny a štrúdly

ŠPANĚLSKÉ PTÁČKY

Ani svíčková, ani řízek, mnozí z nás přísahají na španělské ptáčky. Ze Španělska ale opravdu nejsou. Poprvé se o nich zmiňuje strahovský premonstrát Jiří Evermod Košetický ve své kuchařce ze 17. století. Své exotické jméno získalo jídlo patrně od původu kuchařů na rudolfínském dvoře! Zavinuté plátky masa s náplní zase připomínaly malého ptáka a název i jídlo byly na světě.

Zdroj: autorský text

Rozlítaný španělský ptáček Recepty

Rozlítaný španělský ptáček

36
Španělský ptáček podle Romana Vaňka Recepty

Španělský ptáček podle Romana Vaňka

76

A pokud vám ve výběru chybí polévka, zkuste pravou jihočeskou kulajdu podle vidoereceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Kamila Ulčová

Autor článku

Kamila Ulčová

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jídlo buchta jablečný závin recept guláš česká jídla bramborový salát řízek knedlík svíčková omáčka kořenová zelenina česká kuchyně tradiční recepty tradiční česká kuchyně

Návrhy pro vás

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec Vegetariánské
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli Sladké

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera Sladké

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem Nápoje

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Máslové hvězdičky se skořicí a medem slepované povidly – luxusní sváteční cukroví Sladké

Máslové hvězdičky se skořicí a medem slepované povidly – luxusní sváteční cukroví

Máslové sušenky s krémem z vaječného likéru – voňavé, křehké a svátečně jemné cukroví Sladké

Máslové sušenky s krémem z vaječného likéru – voňavé, křehké a svátečně jemné cukroví


Přečtěte si také

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Sladké
Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Sladké
Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Prostřeno!
Prostřeno: Damiánkův sen

Prostřeno: Damiánkův sen

Prostřeno!
Prostřeno: Hromada štěstí na talíři

Prostřeno: Hromada štěstí na talíři

Prostřeno!
Prostřeno: Kouzelný lektvar babičky Kuncové

Prostřeno: Kouzelný lektvar babičky Kuncové

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Sladké
Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera Sladké

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

Máslové hvězdičky se skořicí a medem slepované povidly – luxusní sváteční cukroví Sladké

Máslové hvězdičky se skořicí a medem slepované povidly – luxusní sváteční cukroví

Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Nadívaná vepřová krkovice s pečenými bramborami – šťavnatý oběd z trouby Maso

Nadívaná vepřová krkovice s pečenými bramborami – šťavnatý oběd z trouby

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly připravené v horkovzdušné fritéze Maso

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly připravené v horkovzdušné fritéze

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Recepty
Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Polévky
Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel Přílohy

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha Přílohy

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

O „superdávku“ nepožádala řada sociálně slabých domácností, tvrdí výzkum. Co je odrazuje? Mohlo jít i o souhru okolností, řekl Rath k litoměřické tragédii. Pravdu rozklíčuje znalec Policisté napadli na slovenské ubytovně českého občana. Ten zrovna živě vysílal na síti

prima-zeny

Byl jsi můj celý svět. První slova manželky Nikoly po odchodu Patrika Hezuckého Poslední fotka Hezuckého na veřejnosti: Pohublý, na vozíčku, přesto bavil ostatní Bez lítosti se vrací. Žhář z Bohumína i vrazi bez svědomí otevřou svůj příběh

prima-zoom

Vzácná chobotnice váží jako dospělý člověk První zločin ve vesmíru má překvapivé rozuzlení. Zhrzená exmanželka se přiznala ke lži Jak velké horko člověk vydrží? Kromě údaje z teploměru rozhoduje ještě jedna veličina

prima-fresh

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

prima-cool

Netflix získal Pottera nebo Pána prstenů Tarantino zveřejnil svých 20 nejlepších filmů 21. století. Druhý je animák pro děti DiCaprio konečně potvrdil roli v pokračování kultovní krimi pecky

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Jedovaté vánoční květiny: Pozor na brambořík, vánoční hvězdu, čemeřici i hvězdník S vánoční výzdobou neotálejte. Stromeček si ozdobte klidně už na Mikuláše Adventní věnec může zapálit celý byt. Jak zabránit požáru od svíčky?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.