Suroviny
- vlažné mléko 250 ml
- rozpuštěné máslo 150 g
- Žloutek 2 ks
- čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
- hladká mouka 500 g + trochu na posypání
- cukr krupice 60 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- kůra z 1 bio citronu
- špetka soli
- sušené droždí 1,5 lžičky
- kousek másla na potírání
- Na náplň: povidla, tvaroh, marmeláda, Nutella... podle chuti
Postup přípravy
- Ingredience vložte do domácí pekárny v pořadí, v jakém jsou napsány. Spusťte program těsto a pekárna se v tuto chvíli o vše postará. Mezitím si připravte povidla, která podle chuti oslaďte a zakápněte rumem (nemusí být). Připravte si také Nutellu. Je lepší, když je náplň do buchet trochu vychlazená, snadněji se pak do těsta balí. Zapékací mísu, do které buchty budete skládat, vymažte máslem.
- Předehřejte troubu na 180 °C a rozpusťte si máslo na potírání.
- Jakmile těsto v pekárně vykyne, přeneste ho na moukou posypanou plochu a rozdělte na 24 stejnoměrných kousků (záleží na tom, jakou budete používat zapékací mísu nebo pekáček). Na každý kousek dejte lžičku povidel nebo Nutelly. Postupně zabalujte, skládejte do zapékací mísy a jednotlivé buchty ještě po stranách mažte rozpuštěným máslem, aby se po upečení od sebe hezky oddělovaly. Pečte 30–35 minut.